Categories: Actueel

Sif Groep op één in lijst beste maakbedrijven van Nederland

De Maakindustrie 100 is voor Management Team samengesteld door Mazars Berenschot Corporate Finance. De lijst geeft een overzicht van de honderd best presterende mkb-maakbedrijven in Nederland, met een omzet tot een half miljard euro. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die als afnemer een b2b-bedrijf hebben. Bij de samenstelling van de lijst is gebruik gemaakt van publiekelijk beschikbare informatie.

Vier criteria

De bedrijven zijn  gerangschikt op vier criteria. De omzet, omzetgroei, gemiddelde EBIT en ROIC, Return On Invested Capital. Uit deze vier criteria zijn vier rankings gekomen. De bedrijven hebben vervolgens punten gekregen voor hun plek op de ranking. Deze punten zijn bij elkaar opgeteld, wat één totaalscore opleverde. Als  bedrijven hierbij ex aequo eindigden, gaf hun omzet de doorslag. De Sif Groep maakt grote stalen buizen (pijpconstructies), die onder andere gebruikt worden in de gas-, olie- en windenergie-industrie.

Prinses Amaliawindpark

Het bedrijf, dat gevestigd is in Roermond en 190 vaste medewerkers op de loonlijst heeft staan, heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in funderingsconstructies voor windmolenparken op zee. Deze constructie werd bijvoorbeeld gemaakt voor het offshore windpark Q7 bij de kust van IJmuiden, dat beter bekend staat als het Prinses Amaliawindpark. Private equity-bedrijf Egeria is meerderheidsaandeelhouder van de Sif Groep. Op dit moment produceert SIF de eerste monopalen voor Galloper-windpark.

Een greep uit de 100

Enekele andere bedrijven in deze top honderd zijn TrioLiet Voersystemen voor rundvee (15), De Kinkelder, Cirkelzagen (52), Van Halteren Groep Metaalbedrijf (53), Gieterij Doesburg, Gietijzer (60), Kaak Groep, Broodbakmachines (62), de Norma Groep, Ultraprecisie (85), Voortman Steel Group, Staal (88)

In september zijn de eerste monopalen door de nieuwe fabriek van Sif op de Maasvlakte 2 opgeleverd. (Foto: Ries van Wendel de Joode)

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

1 dag ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

1 dag ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

1 dag ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago