Schweissen und Schneiden: Lorch presenteert SpeedPulse en Lorch SpeedArc voor economisch MIG-MAG-lassen

Lorch presenteert in Essen zijn MIG-MAG-procesinnovaties SpeedPulse en SpeedArc. De SpeedArc van de Lorch P-Serie heeft door zijn gefocusseerde vlamboog en hoge energiedichtheid een hogere boogdruk naar het smeltbad.

Met deze stabiele vlamboog is het MIG-MAG-lassen tot 30 procent sneller met een optimaal inbrandprofiel. En met een lange stick-out, bijvoorbeeld in zeer smalle naden, is de vlamboog nog steeds stabiel met een positieve hoekinbranding.

 

S-SpeedPulse

Volgens Lorch levert de nieuwe S-SpeedPulse-serie nog meer productiviteit. Juist bij het lassen van staal en edelstaal biedt het SpeedPulse proces nieuwe mogelijkheden. Ten opzichte van het standaard pulsproces gaat dit tot wel 48 procent sneller bij staal en ongeveer 30 procent bij edelstaal, waarbij gelijktijdig een diepere inbranding met een optimale beheersbaarheid van de vlamboog. SpeedPulse verenigd de snelheidsvoordelen van het open boog lassen met de kwaliteitsvoordelen van de pulsboog en dit alles nagenoeg spatvrij. Met de SpeedPulse technologie kunnen nu perfecte naden worden gemaakt met een enorme productiviteitspotentie voor de lasserij.

 

Verder presenteert Lorch in Essen de nieuwe mobiele TIG lasinverters T 250 en de T 300 met 250A en 300A, de nieuwe Handy 200, de kleinste elektrodeninverter ter wereld die CEL-elektroden kan lassen. Na de 50 en 100 kg lasdraaitafel presenteert Lorch zijn grote broertjes met 300 kg en 500 kg.

 

Lorch staat op Schweissen und Schneiden in Essen in hal 3, stand 341.