Categories: ActueelPlaatbewerking

Schuler opent warmperscentrum

Bij het vormharden wordt het plaatstaal tot 930 graden Celcius verhit en in het omvormproces afgekoeld, waardoor het staalplaat wordt gehard. Het dan verkregen plaatmateriaal is dusdanig gehard dat kan worden volstaan met een lichtere constructie, die toch de gewenste sterkte heeft.

Harden prioriteit

‘Harden is een belangrijke manier voor het realiseren van lichtere autodelen en heeft voor Schuler een hoge prioriteit’, zegt ceo Stefan Klébert. ‘Ons nieuwe warmpers TechCenter (zie onderstaande foto) laat zien hoe we een volledig geautomatiseerde plaatwerkproductie realiseren.’ De 1.600 ton sterke pers in het warmpers TechCenter beschikt over de PCHflex-technologie van Schuler. ‘PCHflex is een manier om geharde vormdelen flexibel en economisch te produceren, waarbij een tot 40 procent hogere productie wordt gerealiseerd bij een constante kwaliteit en maximale procesbetrouwbaarheid en beschikbaarheid’, aldus dr. Martin Habert, CEO bij Schuler in Waghàusel. Bovendien is de pers voorzien van de EHF-technologie (EHF = efficiënt hydraulisch vormen), die het energieverbruik van het persen drastisch reduceert. Met het bijbehorende systeem van ‘condition monitoring’ kan de slijtage van de persdelen nauwkeurig worden voorspeld en dus tijdig worden vervangen/gereviseerd.

Trainingen

Het Schuler warmpers TechCenter wordt in de toekomst gebruikt voor verdere ontwikkeling van de perstechnologie en het proces van het lichtgewicht construeren van autodelen. Verder gebruikt Schuler het centrum voor training van haar klanten. Behalve in Göppingen beheert Schuler ook in de Duitse vestigingen in Erfurt, Gemmingen en Heszdorf over dergelijke demonstratiecentra. Zelfs in de Verenigde Staten heeft de producent een soortgelijke faciliteit. 

www.schuler.de

 

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

2 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

2 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

2 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

2 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago