Categories: Actueel

Schijnwerpers op de innovatieve maakbedrijven

Alhoewel hoogconjunctuur suggereert dat mkb-bedrijven torenhoge winsten genereren, blijkt uit enquêtes en analyse van klantdata dat ook bij hoogconjunctuur winstmarges onder druk kunnen staan en extra attentie is geboden. En dat is zuur voor deze mkb-bedrijven die samen het hart vormen van de maakindustrie in Nederland. Ze zijn belangrijke partners van bedrijven als ASML, Philips en Hoogovens en zijn onmisbaar voor het innovatief vermogen en de werkgelegenheid van de BV Nederland.

De belangrijkste stakeholders in de mkb-maakindustrie, Koninklijke Metaalunie, FPT-Vimag, en NRK, in samenwerking met Jaarbeurs, zetten om die reden de schijnwerpers op hun leden door uitreiking van diverse awards.

 

Awards

Een van de prijzen die worden uitgereikt is Smart Manufacturing Award, georganiseerd door de Metaalunie. De genomineerde districtswinnaars zijn AW Machinery, GSE Koninklijke Otolift Trapliften, Metafas, Sunshield en Vanmac die naar de landelijke finale gaan tijdens de Avond van de Maakindustrie. Uit deze zes worden drie bedrijven genomineerd die op 13 maart in een pitch strijden om de Award. 

 

NRK

Ook worden er vier NRK Rethink Awards voor innovatieve producten in de rubber- en kunststofindustrie uitgereikt. Aanmelden voor deze awards kan nog tot 12 februari. Bedrijven met innovatieve producten kunnen deze zelf op de Rethink-website plaatsen in de vorm van een verhaal, column, video of foto. Hiermee kan dan een van de vier Rethink Awards Duurzame Producten 2019 worden gewonnen in de marktsegmenten van de rubber- en kunststofindustrie: Verpakkingen, Bouw & Infra, B2B & Automotive en Consumentenproducten.  

 

Organisatie

Koninklijke Metaalunie is met ruim 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal. FPT-Vimag is de branchevereniging van productietechnologie en -automatisering. De leden bestaan uit fabrikanten en importeurs van machines, gereedschappen en leveranciers van automatiserings- en besturingssystemen.

Jaarbeurs organiseert al 100 jaar grootschalige publieks- en vakbeurzen en evenementen tot zakelijke bijeenkomsten en congressen. De Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie NRK behartigt de belangen van zo’n 450 bedrijven geclusterd in 19 brancheverenigingen.  

 

www.avondvandemaakindustrie.nl 

De redactie

Recent Posts

Moeizame start van het jaar voor Duitse machinebouwers

De Duitse machinebouwindustrie heeft in het eerste kwartaal van 2024 24 procent minder orders ontvangen…

2 dagen ago

Constructiebedrijf De Vries moderniseert met nieuwe buislasermachine

Het Eindhovense bedrijf De Vries Constructie & Lasertechniek heeft een nieuwste aanwinst: de buislasermachine Adige…

2 dagen ago

Column Joachim Driessen: Ziek of toch niet?

Eens deed mijn HR-directeur de uitspraak: 'Ziek zijn overkomt je, maar verzuim is een keuze.' …

2 dagen ago

Nieuwe markten voor afgedankte machines: welke sectoren profiteren van het wegvallen van transmissies in elektrische auto’s

De mobiliteitstransitie en de daarmee verbonden herinrichting van productiefaciliteiten van autofabrikanten is momenteel in volle…

3 dagen ago

Ook in Limburg 2e stakingsronde

De estafettestakingen in de Metaal en Techniek (ook wel kleinmetaal) houden aan. Maandag 3 juni…

3 dagen ago

Helft bouwbedrijven zet onervaren krachten in

De bouwsector wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen. De aanhoudende personeelstekorten is een van de meest…

3 dagen ago