Categories: Actueel

Sandvik Coromant versterkt zich met Prometec

Prometec, opgericht in 1984 is actief in de ontwikkeling, productie en wereldwijde verkoop van systemen voor machine monitoring, gereedschapsconditie monitoring en procesanalyse alsmede systemen voor de bewaking van de spilonbalans, alsmede laserstraal diagnose en lasnaadvolgen. Prometec heeft dochterondernemingen in Amerika, Azië, West- en Oost-Europa en werkt samen met wereldwijde partners. Een groot deel van het klantenbestand afkomstig uit de automobielindustrie wereldwijd.

Sandvik Machining Solutions

Prometec, gevestigd in Aken, heeft 35 medewerkers en had in het boekjaar 2014/2015 een omzet van ongeveer 5,2 miljoen euro. De overname omvat alle aandelen in Prometec GmbH. Prometec zal worden geïntegreerd met Sandvik Coromant, onderdeel van Sandvik Machining Solutions.
De nieuwe directeur van Prometec GmbH is Klaus Christoffel, voorheen manager Product Management & Design van Sandvik Coromant in Duitsland. ‘De overname is een natuurlijke stap in lijn met de Sandvik Coromant langetermijnstrategie om aantrekkelijke oplossingen te ontwikkelen op het gebied van digitale productie, ook wel Industrie 4.0.’
‘Deze overname zal een solide basis vormen voor verdere groei, waar ook onze klanten wereldwijd van zullen profiteren’, zegt Werner Kluft, oprichter en eerdere enig aandeelhouder van Prometec GmbH.

Sandvik Coromant

Een deel van de wereldwijde industriële engineering groep Sandvik, Sandvik Coromant is in de voorhoede van de productie gereedschappen, machinale oplossingen en kennis die de industrie standaarden en innovaties geëist door de metaalverwerkende industrie nu rijden en in de volgende industriële tijdperk. Opvoedingsondersteuning, uitgebreide R & D-investeringen en een sterke klant partnerschappen zorgen voor de ontwikkeling van de machinale technologieën die veranderen, leiden en rijden de toekomst van de productie. Sandvik Coromant bezit meer dan 3.100 patenten wereldwijd, telt meer dan 8.000 medewerkers en is vertegenwoordigd in 130 landen.
Voor meer informatie bezoek  of deelnemen aan het gesprek op sociale media.

Sandvik Coromant
Prometec GmbH

 

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

20 uur ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

21 uur ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

21 uur ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

23 uur ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

2 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

2 dagen ago