Categories: Actueel

Rollon verwacht een succesvol 2016, mede door geslaagde overnames in 2015

Het gaat hier om de overnames van Tecno Center en Hegra Linear Revolution, voorheen bekend als Hegra Linear GmbH & Co.KG. Voor onze regio, DACH en Benelux, bedraagt de verwachte groei 15 procent. De groei is mede toe te schrijven aan een flinke uitbreiding van het salesnetwerk en het productassortiment dankzij de recente overnames.

Verdere groei in 2017 en 2018

De sterke groei bevestigt de versteviging van de internationale positie van Rollon in het assen- en geleidingensegment. Rüdiger Knevels, algemeen directeur van Rollon: ‘De overnames van Tecno Center en Hegra Linear Revolution zijn onderdeel van Rollons strategie om de meest klantgerichte producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen in de Europese markt te worden. We zijn allang geen leverancier in de nichemarkt van lineaire componenten meer. Met deze overnames, maar ook met onze nieuwste productontwikkelingen, productiefaciliteiten en verkooppunten willen we verder groeien tot een leverancier met een compleet assortiment lineaire geleidingen voor vrijwel iedere toepassing, die zowel standaardoplossingen als maatoplossingen aanbiedt.’

Knevels denkt dat de groei in 2017 alleen nog maar verder toeneemt: ‘We verwachten dat we in 2017 en 2018 wederom een jaarlijkse groeipercentage mogen noteren die in de dubbele cijfers gaat lopen. Nederland zal daarbij onze speciale aandacht krijgen, omdat het een van onze belangrijkste afzetmarkten in Europa is. We willen er onder meer investeren in een verdere optimalisering van onze dienstverlening.’

Tecno Center

Sinds de overname van Tecno Center, producent van lineaire systemen voor de zware industrie, begin 2015, is de jaarlijkse verkoop in het segment van de zware industriële geleidingen toegenomen met meer dan 40 procent. Dankzij de overname heeft Rollon haar activiteiten onder meer kunnen uitbreiden naar nieuwe markten, zoals de witgoed- en de automotivesector.

Een groot succes is het railsysteem voor robots, dat Rollon in april van dit jaar op de Hannover Messe toonde. Het systeem kan modulair opgebouwd worden met behulp van verschillende assen en geleidingen van Tecno Center die speciaal ontwikkeld zijn voor zware belasting. Dankzij het railsysteem kunnen bewegingen van robots met een zevende as uitgebreid worden en wordt eveneens de actieradius van een robot vergroot.

Hegra Linear Revolution

De overname van Hegra in september 2015 bevindt zich nog in de integratiefase. Desondanks profiteert Rollon al flink van het uitgebreide assortiment lineaire geleidingen en telescopische rails van Hegra. Het bedrijf is gespecialiseerd in maatoplossingen, speciaal ontworpen voor klantspecifieke wensen. Tachtig procent van de omzet van Hegra is inmiddels afkomstig uit maatoplossingen, een groei van vijfentwintig procent ten opzichte van vorig jaar. Binnen de Rollongroep als geheel is nu meer dan veertig procent van de omzet afkomstig uit maatoplossingen.

Sinds de overname van Hegra, ziet Rollon een voortdurend toenemende vraag naar de geleidingen. Reden om de vestiging van Hegra in Limburg an der Lahn fors uit te breiden. Dankzij de uitbreiding van de vestiging neemt de productiecapaciteit van Hegra toe met vijftig procent.

Over Rollon

Rollon is een toonaangevende producent en leverancier van lineaire assen en geleidingen voor de industrie. Het bedrijf is in 1998 opgericht in Zevenaar en is een dochterbedrijf van het Duitse Rollon GmbH, dat al sinds 1991 bestaat en geleid wordt door de heer Rüdiger Knevels. Een deel van de productie vindt plaats in de hoofdvestiging van de Rollongroep in Italië en een deel in het hoofdkantoor van Rollon GmbH in Düsseldorf. In Düsseldorf vindt ook de constructie, montage en afwerking plaatst. Daarnaast worden hier de producten opgeslagen.

Rollon Groep

 

De redactie

Recent Posts

AI binnen de maakindustrie, wat is er mogelijk?

Tijdens de Maakindustrie Expo in Hardenberg was er ook aandacht voor AI. Voor de een…

3 dagen ago

Kasteel Metaal best presterende bedrijf in metaalbewerking

Aeternus heeft een top 25 gemaakt met de best presterende metaalbewerkende bedrijven. Aan de top is…

3 dagen ago

DeSpray tekent miljoenencontract met het Australische ARRG Waste

Het in Nederland gevestigde DeSpray Environmental tekende op de IFAT-beurs in München een langetermijncontract van…

3 dagen ago

Reactie Koninklijke Metaalunie op Hoofdlijnenakkoord

Het Hoofdlijnenakkoord is gepresenteerd. Koninklijke Metaalunie is blij dat er duidelijkheid is. De nadruk op…

3 dagen ago

Veiling waardevolle houtbewerkingsmachines – BE/NL

Industrieel veilinghuis Surplex veilt momenteel een 30-tal waardevolle houtbewerkingsmachines. De veiling bevat items van SCM,…

3 dagen ago

VNO-NCW: ‘Hoofdlijnenakkoord heeft terecht aandacht voor ondernemerschap en verdienvermogen’

‘Het Hoofdlijnenakkoord van de vier partijen heeft gerichte aandacht voor de reële zorgen van burgers…

3 dagen ago