Lees hier alles over TechniShow & ESEF Maakindustrie

TechniShow en ESEF Maakindustrie toch uitgesteld

Eerder vandaag vermeldden wij nog dat het coronavirus geen bedreiging vormde voor TechniShow en ESEF Maakindustrie. Na een intensief overleg tussen de organiserende partners van de TechniShow, ESEF Maakindustrie FPT-Vimag en Jaarbeurs over de komende editie is echter toch anders besloten. De beurzen die zouden plaatsvinden van 17 tot en met 20 maart 2020, worden verplaatst naar 1 tot en met 4 september 2020.

Meer...
In

Digitalisering volop in the picture op beursvierdaagse

In een interview met de voorzitter van FME Ineke Dezentjé en de voorzitter van de Koninklijke Metaalunie Fried Kaanen stippen beiden diverse items aan waar we binnen de Nederlandse maakindustrie beducht op moeten zijn. ‘Er moet echt een aantal aspecten binnen het gehele pallet gaan veranderen, anders krijgen we het in de maakindustrie best lastig. Bovendien moeten we niet vergeten dat de Nederlandse maakindustrie de grootste bijdrage levert aan ons economisch welvaren. Het is de belangrijkste motor.’

Meer...
In

Circulaire kunststofketen op 100 m2

Tijdens ESEF Maakindustrie is een complete kunststofketen te zien. Daartoe wordt een speciaal Kunststofplein ingericht waar meerdere bewerkingstechnieken zichtbaar zijn en meer wordt verteld over de mogelijkheden en noodzaak van circulair produceren. Deze supply chain maakt op een oppervlakte van ongeveer 100 m² duidelijk wat het het thema circulariteit inhoudt en wat het belang ervan is. Niet alleen in de werkende keten, maar ook via informatiebijeenkomsten in het theater.

Meer...
In

ERP-oplossingen voor plaatbewerkers en machinebouwers

Bezoekers kunnen op ESEF Maakindustrie onder meer een bezoek brengen aan Wintheon Management Services. Het bedrijf toont op de beursvloer de Ridder iQ en Wintheon Software, ERP-oplossingen die specifiek zijn toegespitst op de maakindustrie. Met behulp van de door Wintheon ontwikkelde modules kunnen de oplossingen naar wens worden afgestemd op de behoeften van plaatbewerkers en machinebouwers. Hoe dit in zijn werk gaat en welke voordelen dit biedt toont Wintheon op ESEF Maakindustrie.

Meer...
In
Meer berichten