Lees hier alles over Snijden

Nieuwe techniek: onder water lasersnijden

Terwijl nog lang niet alle bedrijven in hun werkplaats lasersnijden inzetten, zijn de onderzoekers van het Laser Zentrum Hannover (LZH) alweer een stap verder. Ze snijden metaal met de laser onder water. Een eerste toepassing waaraan men in Hannover denkt, is het snijden van damwanden.

Meer...
In

PAC zet Yawei-Nisshinbo fiberlaser in de spotlight op Technishow

PAC zet op de Technishow het Yawei-Nisshinbo programma fiberlasers, ponsnibbelmachines, kantpersen en scharen in de spotlights. De leverancier van plaatbewerkingsmachines verzorgd sinds kort de verkoop en service voor deze fabrikant in de Benelux. De eerste Yawei-Nisshinbo ponsnibbelmachines heeft PAC inmiddels verkocht en ziet ook veel potentie in de rest van het programma, met name de nieuwe fiberlaser.

Meer...
In

Kasto zaagt upside down

Kasto heeft zijn lijn zaagmachines uitgebreid met de volautomatische bandzaagmachine Kastowin F 10.6 en de buiszaagmachine Kastowin tube A 50. Dit werd eind september bekendgemaakt tijdens de Kasto Pressetagen. Nieuw aan de Kastowin F 10.6 is de zaagtafel en bij de buiszaagmachine is het zaagblad 180 graden gedraaid.

Meer...
In

Trumpf introduceert Industrie 4.0 in lasersnijden

Momenteel moet, volgens een internationaal onderzoek, één op de tien maakbedrijven nog dezelfde dag reageren op een order. Dat percentage stijgt naar 60 procent in de komende jaren. Meer dan de helft van de bedrijven krijgt dan regelmatig slechts één dag om een order in productie te nemen en uit te leveren. Dat kan, denkt men bij Trumpf. Maar niet zonder automatisering én Industrie 4.0.

Meer...
In
Meer berichten