Lees hier alles over TechniShow & ESEF Maakindustrie

Mazak heeft super Techni-Show 2014

Vooral in de weken na de Techni-Show heeft Mazak in Nederland een aantal mooie orders kunnen afsluiten, waarvoor in Utrecht de basis werd gelegd. Luc Creemers, sales manager Benelux voor laserproducten bestempelt de Techni-Show als super; beter dan ze lange tijd is geweest. De vraag gaat vooral uit naar de fiberlaser.

Meer...
In

Nevat zet in op digitale strategie

Het Netwerk van Ambitieuze Toeleveranciers, Nevat, zal op de ESEF 2014 drie speerpunten stevig presenteren. De eerste twee gaan in op de nieuwe platformen die we hebben ingericht voor onze leden; het platform medisch & zorg en het platform agro & food, vertelt Nevat-directeur Theo Koster.

Meer...
In

Plaatbewerking anno 2020

West-Europese landen kunnen de komende jaren massaal productie uit Azië terughalen en daarmee hier veel nieuwe werkgelegenheid creëren, is de overtuiging van Eduard Rutten, ceo en mede-aandeelhouder van Metes. Het begrip total cost of ownership moet dan wel op alle niveaus herbekeken worden. Ook op politiek niveau. Op de Techni-Show presenteert hij zijn visie onder de titel Plaatbewerking 2020: meer dan alleen automatiseren. Wat is dat méér?

Meer...
In

Promatt toont nieuwe serie bandzaagautomaten

Waar tot voor kort nog een cirkelzaag stond, pronkt nu de Behringer bandzaagautomaat HBE 321 Dynamic. De machine is door Promatt uit Haaksbergen geleverd aan EN Motoren in Nijmegen. De producent van elektromotoren kan nu tot 320 mm rond volautomatisch zagen, een enorme slag in kwaliteit en bovendien zorgt het voor tijd- en kostenbesparing. Promatt toont deze machine ook op de Techni-Show.

Meer...
In

Amada: ‘Software cruciaal voor plaatwerkbedrijf’

De bottleneck in veel plaatwerkbedrijven is de afkantpers. Als het werk zich daar ophoopt, koopt menig plaatwerker nog maar een kantbank erbij, ook al staan de persbalken van zijn machines het merendeel van de tijd stil. Dit is een doodlopende weg. Niet de operator aan de kantbank moet in control zijn, maar de programmeur met zijn buigsoftware in de werkvoorbereiding. We tikken toch ook geen G codes voor lasers en ponsnibbelmachines meer op de machine in?

Meer...
In
Meer berichten