Lees hier alles over Metavak

‘Las verstandig, huur een robot’

Steeds meer bedrijven ontdekken dat het huren van een (las)robotcel voor het seriematig lassen van kleine tot middelgrote metaalproducten voordelig is. Enerzijds hoeft er niet meer een bedrag op tafel te komen voor de aanschaf van een nieuwe robot, anderzijds worden de maakkosten aanzienlijk gedrukt, omdat er niet afgeschreven hoeft te worden.

Meer...
In

Precisieverspaner Makomar kan dankzij automatisering beter meekomen bij kleine series

Prototypes en enkelstuks. Dat is de markt waar Makomar CNC Verspaning zich op richt. Desondanks heeft Wim Martens, directeur-eigenaar van de Brabantse precisieverspaner, geïnvesteerd in een robotcel van BMO Automation. Door te automatiseren, kan hij voor klanten voortaan ook kleine series op een efficiënte manier verspanen. De robot is de tweede ploeg bij Makomar. BMO toont de robotcel zoals Makomar deze gebruikt op de komende editie van Metavak in Gorinchem.

Meer...
In

Widenhorn focust op plaatbewerking

Na de verkoop van de verspanende activiteiten van Widenhorn Industriële Automatisering aan ATS International gaat het achterblijvende deel verder als Widenhorn bv. Dit ‘nieuwe’ bedrijf opereert dan als totaalleverancier van software en onderdelen voor plaatbewerking op een nieuwe locatie aan de Ambachtsweg 3 in Rhoon.

Meer...
In