Categories: Actueel

Okuma sluit aan bij het Advanced Manufacturing Research Centre

Per april gaat het vijf jaar durende lidmaatschap voor Okuma in. Het AMRC is een netwerk van wereldwijd toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentra over de hele wereld. Het centrum is gespecialiseerd in productie en materialen voor gebruik in de ruimtevaartindustrie. Met het lidmaatschap krijgt Okuma toegang tot alle onderzoeksgegevens en intellectuele eigendomsrechten van het AMRC.

Bijdrage aan het AMRC

Als lid van het AMRC gaat Okuma kennis delen en ondersteuning bieden aan het AMRC voor het laatste onderzoek in de vorm van hun MU-8000V-L. De CNC-machine combineert draai- en vijfassige multitasking-bewerking, wat hem ideaal maakt voor complexe lunchtvaartcomponenten. Okuma zal dit onderzoek mede gaan begeleiden.

Verder zal Okuma verspanende toepassingen gaan ontwikkelen voor nieuwe materiaalsoorten. Ander onderzoek richt zich op nieuwe componenten voor efficiëntere aandrijvingen, bijvoorbeeld op het gebied van elektro-, hybride of tandwielaangedreven systemen. Het overkoepelende doel van al deze onderzoeken is om de effeciëntie van vliegtuigaandrijvingen te verhogen, waarbij tegelijkertijd het lawaai en de CO2-uitstoot worden verminderd.

Voorzitter Norbert Teeuwen en senior manager Stefan Vielsäcker van Okuma zullen zitting nemen in de raad van bestuur en de raad voor technologie van het AMRC.
 

De redactie

Recent Posts

Nationaal Versterkingsplan voor aantrekken microchip-talent

Hans de Jong, voormalig president van Philips Nederland, gaat aan de slag als speciaal gezant…

1 uur ago

Innovaties in de oppervlaktetechnologie

Technologische innovatie, duurzaamheid en circulariteit in de branche van oppervlaktetechnieken zijn en blijven belangrijk. Ondanks…

2 uur ago

EMO Hannover van zes naar vijf dagen

De duur van EMO Hannover 2025, de beurs voor productietechnologie, wordt ingekort van zes naar…

2 uur ago

Dalende trend in loonafspraken zet door

In april 2024 kwamen nieuwe loonafspraken uit op gemiddeld 4,8 procent. Dit ligt in lijn met de dalende…

2 uur ago

‘Robotiseren gaat verder dan robots implementeren’

Robotiseren, digitaliseren en circulariteit zijn mensenwerk. Robotiseren gaat verder dan het implementeren van robots. Vooral…

7 uur ago

Aantal faillissementen loopt op

In april zijn, voor zittingsdagen gecorrigeerd, twintig meer bedrijven failliet verklaard dan in maart, meldt…

7 uur ago