Categories: Actueel

Nominaties IJzersterk Bedrijf bekend gemaakt

Bedrijven die opvallen door wat ze voor elkaar krijgen op het gebied van veilig en gezond werken, dat zijn volgens 5xbeter ijzersterke bedrijven. Ieder jaar beloont 5xbeter de inspanningen van een klein en groot bedrijf op het gebied van veilig en gezond werken met de titel IJzersterk bedrijf. De Verbetercoaches van 5xbeter hebben zeven bedrijven in de metaalbewerking en metalektro genomineerd voor de titel IJzersterk bedrijf 2018. Genomineerd in de metaalbewerking zijn, in alfabetische volgorde: Gelre Metaalwaren, Lichtenvoorde; Kubo Productie, Monster; Kuenen, Varsseveld, en; Roveron, Rotterdam. Genomineerd in de metalektro zijn, in alfabetische volgorde: Anamet Europe, Amsterdam; Legrand, Boxtel, en; Nijhuis Industries, Doetinchem.

  

Week van Veilig en Gezond werken

Een week (18-22 juni) voor het congres is er de Week van Veilig en Gezond Werken. Deze staat ook in het teken van gevaarlijke stoffen. 5xbeter biedt alle bedrijven in de metaalbewerking en metalektro de mogelijkheid tijdens de Week van Veilig en Gezond Werken een bedrijfseigen veiligheidsweek te houden. De Veiligheidsweek bestaat onder meer uit een sneak preview van de allernieuwste 5xbeter film over gevaarlijke stoffen en allemaal feestelijke hulpmiddelen om een week lang extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken.   

  

5xbeter Truck en ijscowagens

Van 18 tot en met 22 juni rijdt 5xbeter met de 5xbeter Truck en ijscowagens door Nederland. Ze gaan kriskras door het land bij zo veel mogelijk bedrijven op bezoek om veilig en gezond werken in het zonnetje te zetten. In de korte flitsbezoeken met de ijscowagens vragen de Verbetercoaches in ruil voor een koude lekkernij aandacht voor gevaarlijke stoffen op de werkvloer. 

Wil je als bedrijf meedoen met de Week van Veilig en Gezond Werken dan kun je kosteloos het 5xbeter Veiligheidsweek pakket bestellen en/of een flitsbezoek krijgen van de 5xbeter ijscokar door dit te mailen naar Week@5xbeter.nl.

5xbeter

5xbeter – IJzersterk voor veilig werk is een samenwerking tussen vijf partijen: Koninklijke Metaalunie, FME, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. 5xbeter zet zich in voor veilig en gezond werken in de metaalbewerking en metalektro. 

De redactie

Recent Posts

Productie industrie blijft verder krimpen

De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in maart 6,0 procent lager dan in…

2 dagen ago

Maakindustrie Expo: Gratis advies van Maakdokters

Tijdens de beurs Maakindustrie Expo in Hardenberg biedt Vraag & Aanbod in samenwerking met de…

3 dagen ago

2,5 miljoen euro voor circulaire ontwikkelingen binnen de maakindustrie

De nieuwe subsidieronde van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie is vanaf 7 mei geopend…

3 dagen ago

Personeelstekorten zetten werkgevers onder financiële druk

Om het hoofd te bieden aan de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, zetten werkgevers een…

3 dagen ago

Plaatbewerker lanceert eigen magazine

WBM Staalservice heeft een magazine uitgebracht: Leer! Het magazine geeft een beeld van wat WBM…

4 dagen ago

Column Joachim Driessen: Politieke rampspoed

De kabinetsformatie is al een tijdje onderweg, maar de poging een rechts kabinet te vormen,…

4 dagen ago