Safan toont uitbreiding E-Brake kantpersen op EuroBlech 2010


Lochem, 20 oktober 2010
Safan presenteert op dé vakbeurs voor plaatbewerking EuroBlech als primeur de kleinste E-Brake kantpers. De kleine E-Brake is volgens de producent zeer gevraagd in met name de Ergonomic uitvoering waarbij de machine een ideale eenheid vormt met de operator.

Verder legt Safan in Hannover de nadruk op de uitbreiding van de E-Brake serie zowel naar boven als naar beneden. Deze uitbreiding zal in Hannover voor het eerst aan het internationale publiek worden getoond.

 

Aan de bovenkant is deze servo-elektrische kantpersen serie uitgebreid met de de E-Brake Dual Drive 300T 4100 tonen. Deze kantpers bevat de allerlaatste technologische ontwikkelingen op het gebied van het elektronisch buigen. Aan de onderkant van het programma zal de nieuwe en allerkleinste E-Brake worden geïntroduceerd, een 20 tons servo-elektronische kantpers met een buiglengte van 850 mm. Deze machine is in Hannover te zien in de Ergonomische uitvoering.

 

Dubbele katrol

Het unieke van de nieuwe E-Brake Dual Drive 300T 4100 is dat de tot nu toe gebruikte enkelvoudige katroltechniek is uitgebreid naar een dubbel uitgevoerde katroltechniek waardoor een zeer innovatief en compact aandrijfsysteem is ontstaan, met een zeer hoge tonnagedichtheid. Dit nieuwe systeem is door Safan gepatenteerd. De krachten van de servomotoren worden door middel van een 100 mm brede, met staalkoord versterkte poly­urethaan riem, evenredig verdeeld over de volle lengte van de persbalk.

 

Geen bombering

Innovatief is de voor deze kantbank speciaal ontwikkelde onderbalk. Deze nieuwe onderbalk compenseert de minimale doorbuiging tijdens het buigproces. Hierdoor kan zelfs bij 300 ton perskracht een bombering achterwege blijven. Door deze nieuwe onderbalkconstructie blijft deze vrij slank, wat de buigvrijheid ten goede komt waardoor de machine niet hoeft te worden voorzien van een zwaard waardoor geen speciale fundatie noodzakelijk is.
De precisie en stabiliteit van de machine wordt verder gegarandeerd door toepassing van een zeer vormvast O-frame waardoor het buiggereedschap ook onder zeer hoge belastingen in een perfecte lijn blijft. Ook kan men door deze machineconstructie de achteraanslag over de volledige werklengte van de machine benutten.

 

De kleine E-Brake

Als primeur introduceert Safan de kleinste E-Brake. Deze E-Brake B 20T 850 komt onder de huidige kleinste E-Brake 35T 1250. Deze E-Brake 35T 1250 is zeer gevraagd in met name de Ergonomic uitvoering waarbij de machine een ideale eenheid vormt met de operator. De operator zit gedeeltelijk in de machine, omgeven door een oplegtafel en met zijn benen in een royale uitsparing onder de onderbalk, waar het voetpedaal geplaatst is. Vooral bij het buigen van grote series is het een voordeel om zittend te kunnen werken. Het is niet alleen prettiger voor de operator, maar hij of zij wordt ook minder snel moe.

 

De E-Brake Ergonomic verandert eenvoudig mee met wisselende werksituaties, zoals een ander product of een andere operator. Niet alleen de zitpositie en de voetensteun zijn aanpasbaar, ook de oplegtafel is in drie delen verstelbaar. Zo kan elke keer een optimale oppakhoogte, bewerkingshoogte en afleghoogte ingesteld worden. Bovendien kan de oplegtafel geheel of gedeeltelijk omlaag geklapt worden, zodat de operator ook staand kan buigen. Ten slotte is de oplegtafel zeer eenvoudig geheel van de machine af te nemen, waardoor de voorzijde geheel vrij toegankelijk is. Dan is de E-Brake B 20T 850 of E-Brake 35T-1250 gewoon inzetbaar voor het grotere plaatwerk, desgewenst met toepassing van oplegarmen .

 

Safan staat op de EuroBlech in hal 11, stand E06.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl