JC-Electronics beste leerbedrijf van Nederland


Apeldoorn, 19 november 2019
JC-Electronics is uitgeroepen tot ‘Beste Leerbedrijf van Nederland’. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, maakte dit bekend tijdens de Dag van het MBO in theater Orpheus in Apeldoorn. Zij roemde het bedrijf om de unieke samenwerking met de collega's uit het onderwijs.

In september won JC-Electronics al de titel beste leerbedrijf in de categorie 'Techniek en Gebouwde Omgeving'. Nu is het bedrijf ook verkozen tot overall winnaar uit ruim 250.000 erkende leerbedrijven in Nederland. Het beste leerbedrijf staat een jaar lang in de schijnwerpers en vertegenwoordigt namens SBB alle leerbedrijven van Nederland.

De uitverkiezing is voor JC-Electronics een beloning voor een opleidingstraject dat sinds 2012 steeds verder is uitgebreid. Op het hoofdkantoor in het Groningse Leek ontwikkelen studenten kennis, sociale vaardigheden en krijgen zij, in samenwerking met ROC Friese Poort, een volledige in-house mbo-scholing. Daarnaast leidt het bedrijf mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op in haar eigen JC-Academy.

Minister Ingrid van Engelshoven over de winnaar: 'Bij het beste leerbedrijf 2019 zag de jury een unieke samenwerking met de collega's uit het onderwijs. In dit leerbedrijf draait het om opleiden van jong tot oud. Dit zorgt voor continuïteit in het bedrijf en een regionale groei in de sector. Ze gaan letterlijk en figuurlijk voor een leven lang ontwikkelen. Want alles wat gewerkt heeft, kan weer gaan werken!'

Landelijke verkiezing

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.
 
 
 
© Vraagenaanbod.nl