Tesla's Europese 'gigafabriek' komt bij Berlijn


Berlijn (DE), 14 november 2019
Tesla gaat de eerste grote Europese fabriek bouwen in Duitsland. De fabriek zal in de omgeving van Berlijn komen, kondigde Tesla-baas Elon Musk aan bij de jaarlijkse prijsuitreiking van het Gouden Stuurwiel van Autobild.
Automobielmanagement geeft aan dat de keuze voor Berlijn verrassend is, aangezien Tesla eerder een voorkeur had voor een locatie bij de grens tussen Duitsland en Frankrijk. Dit zou ook dichter bij de assemblagefabriek in Tilburg zijn. Het is nog onduidelijk of de komst van de nieuwe fabriek bij Berlijn gevolgen heeft voor de fabriek in Tilburg. 

In de nieuwe Gigafactory 4 gaat Tesla auto's bouwen en batterijen produceren, startend met Model Y. Ook komt er in Berlijn zelf een ontwerp- en ontwikkelcentrum. Musk roemt de Duitse 'engineeringkwaliteit', dit zou één van de redenen zijn om naar Duitsland te komen.

Deelstaart Brandenburg (waar Berlijn toe behoort) is verheugd met het nieuws. 'Tesla komt naar Brandenburg met een grote investering. Dit is een fantastisch bericht voor onze staat. We hebben hier lang voor gelobbyd in intensieve gesprekken en met goede argumenten', aldus premier Dietmar Woidke.

In onderstaande video maakt Elon Musk het nieuws bekend.
 
 
 
© Vraagenaanbod.nl