Lagerwey gespaard bij reorganisatie Windturbinefabrikant Enercon


Barneveld, 12 november 2019
De Duitse windturbinebouwer Enercon houdt een drastische reorganisatie, waarbij waarschijnlijk 3000 banen verloren zullen gaan, zo'n twintig procent van het totaal aantal arbeidsplaatsen. Volgens woordvoerder Felix Rehwald wordt de Nederlandse windturbinefabrikant Lagerwey, twee jaar geleden overgenomen door Enercon, grotendeels gespaard.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Enercon zou genoodzaakt zijn tot de reoganisatie door een combinatie van factoren. Zo zijn in de thuismarkt Duitsland de politieke randvoorwaarden omgegoois, is er een zware prijzenslag op de windenergiemarkt en wordt steeds meer van de productie naar het buitenland verplaatst.

Enercon is niet de eerste windturbinebouwer in problemen. In september dreigde een faillissement voor windturbinefabrikant Senvion. Het bedrijf wordt nu waarschijnlijk overgenomen door concurrent Siemens Gamesa.

Lagerwey

Rehwald liet weten aan het FD dat alle onderdelen van het bedrijf, inclusief het Nederlandse Lagerwey, de invloed van de reorganisatie zullen voelen. Bij Lagerwey worden echter geen drastische maatregelen verwacht. Het bedrijf zou juist een belangrijke rol spelen in de toekomstplannen. De nieuwe windturbinetypes van de Nederlanders, die samen met Enercon verder zijn ontwikkeld, moeten weer voor succes zorgen op de internationale markten. Enercon nam het bedrijf uit Barneveld in 2017 in zijn geheel over voor een onbekend bedrag.
 
 
 
© Vraagenaanbod.nl