Blechexpo Award naar Q-Fin


Stuttgart (DE), 11 november 2019
Auteur:
Franc Coenen
Voor Q-Fin kon Blechexpo na de tweede beursdag niet meer stuk. De Nederlandse machinebouwer wist de internationale concurrentie de loef af te steken door de Award zu Blechexpo te winnen. Q-Fin deed dit met de Super Edge Rounder SER600. Volgens de jury is de kantenafrondmachine, die snel een 2 mm radius aanbrengt, de beste innovatie als het gaat om oppervlaktetechnologie.

'Alleen al de aandacht die we met de nominatie hebben gekregen is de moeite waard geweest', zo zei productmanager Joost Kouwenbergh het aan het begin van de eerste beursdag. Het is niet alleen de radius van 2 mm maar eveneens de snelheid van 1 m per minuut waarmee de Nederlandse machine zich onderscheidt. Met name staalbouwbedrijven gebruiken de nieuwe machine, omdat ze hiermee aan de eisen van de poedercoaters kunnen voldoen. Een radius van 2 mm is voldoende om een lange garantie op de poedercoating te kunnen geven, iets dat bij openbare aanbestedingen vaak verlangd wordt.

Q-Fin won de Award in de categorie oppervlaktetechniek. Daarnaast werden er ook awards uitgereikt in de categorieën Stans- en vormtechniek (Schuler), Snijtechniek (Kjellberg), Verbindingstechniek (Trumpf), en handling en automatisering (Bystronic en Hans Schröder Machinenbau). Een uitgebreide beschrijving van de winnaars is in te zien op de website van Blechexpo (in het Duits).

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl