Eerste leerervaring met AGV’s smaakt naar meer


Oisterwijk, 17 oktober 2019
Staalleverancier De Cromvoirtse (Oisterwijk) zet een AGV in voor het intern transport tussen twee afdelingen. Het bedrijf uit Oisterwijk kwam op een vakbeurs in contact met Gibas, leverancier van het autonoom rijdende voertuig.

De investering van De Cromvoirtse is niet alleen bedoeld om tijd te besparen, maar vooral ook om ervaring op te doen met deze nieuwe technologie. En die ervaring smaakt naar meer, stelt directeur/eigenaar Janwillem Verschuuren. ‘Onze medewerkers zijn trots op hun nieuwe collega.'

Twee jaar geleden heeft deze staalleverancier een nieuwe stap gezet in automatisering van de bedrijfsprocessen. Aanleiding was de verplaatsing van de kantafdeling, waardoor de afstand tot de lasersnijafdeling groeide van tien naar zestig meter. Tot dan toe werden karren met halffabricaten door de medewerkers tussen de bedrijven door snel even van de lasersnijafdeling naar de kantafdeling geduwd.

Na de verplaatsing werd dat opeens een flinke wandeling, waarvoor medewerkers tijd moesten vrijmaken. ‘Een afstand van tien meter is nog te overzien, maar een afstand van zestig meter niet meer', legt Verschuuren uit. De oplossing is gevonden in een automatisch geleid voertuig (AGV).

Lees het volledige verhaal in de papieren uitgave van Vraag en Aanbod van week 43.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl