Doosan introduceert nieuwe generatie vijfassige bewerkingscentra


De Goorn , 13 juni 2019
Na de introductie van het nieuwe premium vijfassige bewerkingscentrum DVF 5000, maakte Doosan Machine Tools tijdens de afgelopen Doosan International Machine Fair in Zuid-Korea, de uitbreiding van deze machineserie bekend met modellen voor compleetbewerking van grotere werkstukken.

Samen met de DVF 5000 vormen de DVF 6500 en DVF 8000 de nieuwe generatie premium vijfassige bewerkingscentra van Doosan Machine Tools, die zijn geoptimaliseerd voor de onbemande bewerking van moeilijk te verspanen, complexe werkstukken, voorbereid op palletautomatisering, verbeterde toegang en hoger bedieningsgemak. Met de draai-/kanteltafel kunnen werkstukken vijfassig simultaan in één opspanning compleet worden bewerkt, waarmee verspanende bedrijven de productie-output aanzienlijk kunnen verbeteren.


De DVF 5000, DVF6500 en DVF 8000 hebben een 500-650-800 mm draai-/kanteltafel voor het bewerken van werkstukken met complexe vormen met een standaard 12.000 rpm hoge snelheidsspil (optioneel: 18.000). Onderscheidende kenmerken van de nieuwe DVF-serie zijn:

  • de bewerkingscentra zijn standaard voorzien van een vetsmeersysteem
  • de bewerkingscentra zijn ontworpen om de operator beter toegang tot de opspanning te bieden
  • om de nauwkeurigheid verder te verbeteren, zijn de bewerkingscentra van de DVF-serie uitgerust met een thermische compensatiefunctie voor zowel de spillen als de algehele structuur en behoort koeling van de spil en kogelomloopspillen tot de standaardfuncties
  • voor hoognauwkeurige bewerkingen is een meetinstrument voor de gereedschapslengte inbegrepen
  • optimale oplossing voor het verwerken van moeilijk te verspanen werkstukken waarmee de afvoer van spanen via een nieuw koelvloeistoftankfilter vergemakkelijkt.

 


De nieuwe DVF-serie bewerkingscentra worden in Nederland geleverd door Dormac CNC Solutions.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl