KMWE neemt branchegenoot KGS Tools over


Eindhoven , 11 juni 2019
KMWE Toolmanagers heeft branchegenoot KGS Tools in Tilburg overgenomen. Hierdoor ontstaat de grootste herslijper van snijgereedschappen en producent van special tools voor de verspanende metaal-, hout- en kunststoffenindustrie in de Benelux. De overname is begin juni afgerond, maar geldt met terugwerkende kracht per 1 januari 2019.

Het betreft een overname van de aandelen. Hierdoor neemt KMWE Toolmanagers alle vakmensen, productiecapaciteit en kennis van KGS over. ‘KGS is een grote speler in de Benelux en heeft een mooie klantenkring in een regio waar wij nog niet zo sterk aanwezig waren', aldus Sales Manager Jorg Michiels van KMWE Toolmanagers. ‘Het is een degelijke, bekende firma met een goede naam, goede kwaliteit en goede vakmensen.'


KGS is net als KMWE Toolmanagers een familiebedrijf. Het Tilburgse bedrijf is al ruim 50 actief op het gebied van scherpslijpen, productie van (speciale) verspanende gereedschappen en het leveren van alle standaard verspanende gereedschappen. Eigenaar Tijn Kruissen heeft ook nog het bedrijf SCT in zijn bezit, een producent van hardmetalen frezen voor de metaalbewerkende industrie.Hij wil zijn aandacht daarop concentreren en was daarom op zoek naar een geschikt bedrijf om KGS over te nemen. Voorlopig blijft de vestiging in Tilburg bestaan, evenals de naam KGS. Voor de 18 medewerkers verandert er ook niets. KGS en KMWE Toolmanagers voegen ook echt wat aan elkaar toe. KGS maakt bijvoorbeeld ook bestuckte gereedschappen: hierbij wordt een hardmetalen tand in een stalen body van een speciaal (profiel) gereedschap gesoldeerd, wat met name interessant is bij grotere gereedschappen die anders veel te duur zouden worden.


www.kmwetoolmanagers.com
www.kgs-tools.com

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl