ARU en Jachtwerf Stofberg eerste winnaars OOM-Awards 2019


Hazerswoude-Dorp , 7 juni 2019
De eerste winnaars van de OOM-Awards 2019, de onderscheiding voor het meest actieve (metaal)leerbedrijf in de regio, zijn bekend: in Noord-Holland eindigden ARU uit Assendelft en Jachtwerf Stofberg uit Enkhuizen samen op de eerste plek. Op 7 juni (vandaag dus) volgt Gelderland en op 19 juni Utrecht.

‘ARU zorgt niet alleen dat het personeel up-to-date is met de laatste ontwikkelingen', aldus de jury. ‘Het bedrijf geeft ook continu ruimte aan vmbo-stagiairs en mbo-leerlingen op alle niveaus, zowel in de BBL als in de BOL. ARU is een prima bedrijf om als leerling een vakopleiding te voltooien. Daarnaast is ARU een prima plek om te zijn, te werken en jezelf te ontwikkelen.'

Vakmanschap

Ook over Jachtwerf Stofberg waren de juryleden unaniem te spreken. Daarom heeft de jury besloten beide bedrijven de OOM-Award Noord-Holland 2019 toe te kennen: ‘Jachtwerf Stofberg heeft al jaren een continue stroom van stagiairs. Stofberg is een bijzonder bedrijf waar een grote inspanning wordt geleverd om het vakmanschap op de jonge scheepsbouwer over te brengen. Stofberg is daarmee terecht winnaar van de OOM-Award Noord-Holland 2019, samen met ARU.'

Bekijk hier de video van ARU (Assendelft) en de nominatie voor de OOM-Award:


Bekijk hier de video van Jachtwerf Stofberg:


Gelderland en Utrecht

De bekendmaking in de andere regio's is op vrijdag 7 juni (Gelderland) en woensdag 19 juni (Utrecht). In Gelderland zijn Bronkhorst High-Tech (Ruurlo), Hewigo (Winterswijk) en L.M.B. Vorden (Vorden) genomineerd, in Utrecht Roxin CNC (Harmelen), OMVE Lab & Pilot Equipment (De Meern) en De Nijborg Agri (Renswoude). De nominaties voor Zuid-Holland en Noord-Nederland volgen binnenkort.

Criteria nominatie

De nominaties voor de OOM-Awards komen mede tot stand op basis van het aantal bijscholingsactiviteiten door de werknemers van het bedrijf, het aantal BBL-leerlingen dat wordt begeleid en het aantal stageplaatsen dat wordt aangeboden. Na de nominatie gaat een vakjury langs bij alle genomineerde bedrijven en komt vervolgens met een eindoordeel, dat wordt bekendgemaakt tijdens de jaarvergadering van de Koninklijke Metaalunie in het betreffende district.

De OOM-Award

De OOM-Award is een initiatief van OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is het vakmanschap in de sector naar een hoger plan tillen. Bij OOM zijn een kleine 14.000 bedrijven en circa 145.000 werknemers aangesloten. De bestuurders van OOM zijn afkomstig uit de Koninklijke Metaalunie, FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie.
 
 
 
© Vraagenaanbod.nl