Blog Rolf Elling: 'Eyeopeners aan de tafel'


Deventer, 14 mei 2019
De eerste Vraag en Aanbod aan tafel bij was er een die de deelnemende maakondernemers meer inzichten hebben gegeven over de toepassingen van robotisering met bin picking en vision guide. En dan voor met name de dieptrek- en forceeractiviteiten.

Een nieuw initiatief van Vraag en Aanbod waarbij het de bedoeling is om min of meer ‘gelijkgestemde' ondernemers bij elkaar aan tafel te krijgen voor een discussie over een bepaald actueel thema met aansluitend een praktijkcase. Dit doen we dan ook bij bedrijven die daadwerkelijk ‘iets' te melden hebben. Aan de hand van stellingen werd er lekker gediscussieerd.

De eerste vond plaats bij Teqram in Zwolle. Teqram is ontstaan door eigen frustraties op robotiseringsvlak. Dit speelde vooral bij het productiebedrijf Tosec. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Tollenaar Groep. En als je dan met twee engineers in de algoritmes, softwareontwikkeling voor visontoepassingen en noem het maar op, duikt en al snel resultaten haalt, mag je daar best trots op zijn. Nu, amper twee jaar na de oprichting, telt Teqram al twintig medewerkers en zijn ze gehuisvest in een nieuw pand.

Aan het einde van de middag waren de aanwezige ondernemers enthousiast en onder de indruk van de ontwikkelingen binnen Teqram op het vlak van de robotsystemen voor visiongeleide robotica. Ze zagen het als eyeopener. En dat was een fraaie afsluiting. Het is bovendien te waarderen dat de aanwezigen zich open hebben opgesteld en bereid waren zaken met elkaar te delen. Want zo stelde een deelnemer, delen is het nieuwe vermenigvuldigen. En dat is een prima uitgangspunt.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl