Forse uitbreiding bij Blokland Metaalbewerking


Hardinxveld-Giessendam, 9 mei 2019
Het jaar 2019 staat bij Blokland Metaalbewerking in het teken van uitbreiding. In januari werd de Trumatic 7000 lasersnijmachine geïnstalleerd, deze maand ontvangt Blokland als eerste bedrijf in Nederland het TruLaser Center 7030, gevolgd door een Hedelius Acura 65EL voor de precisiebewerking van metalen werkstukken.

De Trumatic 7000 die in januari werd geleverd is inmiddels volledig in gebruik. Blokland beschrijft de machine als 'één van de meest krachtige en capabele machines als het gaat om het ponsen, stansen of door middel van een laser uitsnijden van voorwerpen uit een metalen plaat.' Werkstukken kunnen worden gesneden uit aluminium tot 6 millimeter dikte en bij staal uit platen van 8 millimeter dik. De platen kunnen maximaal 3 bij 1,5 meter meten, en worden volautomatisch aangevoerd.

TruLaser Center 7030

Het onlangs geleverde TruLaser Center 7030, het eerste in Nederland, is tevens een lasersnijmachine, alleen kan deze volledig zelfstandig opereren. Het laservermogen van 6000 Watt kan constructiestaal en RVS tot 12,7 millimeter dikte bewerken. Voor aluminium, messing en koper geldt een maximum van 6 millimeter.

Hedelius Acura 65EL

Voor mei staat de levering van de Hedelius Acura 65EL op de planning. Met het vijf-assig bewerkingscentrum met automatische belading, een draai-zwenktafel en 255 verschillende gereedschappen kan een enorm groot aantal precisiebewerkingen worden uitgevoerd.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl