Zelfrijdende fabriekskarretjes op Brainport Industries Campus


Eindhoven, 9 mei 2019
Het Fieldlab Advanced Manufacturing Logistics (AML) lanceerde deze week een real-life testomgeving op de Brainport Industries Campus (BIC). Hier wordt onder andere geëxperimenteerd met AGV’s (Automated Guided Vehicles) en robots.

Het Fieldlab AML maakt deel uit van het innovatieprogramma 'Fabriek van de Toekomst'. Innovaties in dit programma richten zich op de volgende Smart Industrie thema's: robottechnieken, digital factory, multi-materiaal 3D printen, industrieel metaalprinten, high-tech software, future manufacturing skills en productie logistiek.

Productie optimaliseren

In de testomgeving wil het fieldlab AML kennis ontwikkelen op het gebied van productielogistiek, optimale productieplanning en voorraadoptimalisatie. Met de implementatie van verschillende Industry 4.0 toepassingen wil het de logistiek in de toeleverketen van de maakindustrie optimaliseren. Zo word er gekeken naar de maximaal haalbare automatiseringsgraad en naar slimme multi-company planning methodes. Hiervoor wordt samengewerkt met partijen uit de keten als Grenzebach, MIR en Anylogic.

'We bieden de toeleverketen in de maakindustrie de mogelijkheid een slag te maken in productiviteit, doorlooptijd en supplychainkosten. Door automatisering en planning te optimaliseren kan met minder logistieke middelen en investeringen een snellere levertijd en een hogere productiviteit gerealiseerd worden', vertelt Erik Vermeulen, programma manager van het Fieldlab AML. 'We bouwen kennis op over simulatie, integratie en IT-connectivity, supply chain orchestration en mobiele robots. Dit demonstreren we in de real-life testomgeving, die in het afgelopen jaar bij een van onze projectpartners is opgebouwd en we de afgelopen weken hebben verhuisd naar de Brainport Industries Campus.'

Officieel

Naast de lancering van de testomgeving kondigde het Fieldlab deze week ook de toekenning van de officiële status van Smart Industry Fieldlab aan. Hiermee krijgt het Fieldlab de officiële status van Smart Industry Fieldlab en sluit het zich aan bij het netwerk van 39 Fieldlabs.
 
 
 
© Vraagenaanbod.nl