Blog Rolf Elling: 'Goed in je vel, dacht het wel'


Deventer, 8 mei 2019
Auteur:
Rolf Elling
Op dit moment heb ik eigenlijk niets tot weinig te klagen. Uiteraard is er altijd wel eens wat, maar door de bank genomen zit ik goed in mijn vel. En dat merk je dan elke dag.

Het werk loopt lekker door, de ontwikkelingen in het brede maakindustrie-vakgebied zijn er volop. Veel om onze doelgroep, u dus, over te informeren. En dat gaat met een redelijke souplesse. Week in week uit, maar ook dagelijks via het web.

Voor de maakindustrie geldt dit hetzelfde. Medewerkers die het naar de zin hebben, presteren over het algemeen beter. Daarop zijn volgens mij weinig uitzonderingen. Het is ingeslopen in de mensheid. Als ondernemer moet en kun je hier binnen de organisatie toch wel wat mee doen.

Grotere bedrijven hebben natuurlijk de beschikking over personeelsdeskundigen die van alles kunnen signaleren op de werkvloer. Bij kleinere bedrijven komt het vaak neer op de ondernemers zelf. Ook zij moeten kunnen anticiperen op het ‘gedrag' van de medewerkers.

Vaak is een praatje bij het koffieapparaat of even in de kantine tijdens een pauze al voldoende. Maar er kan natuurlijk ook meer aan de hand zijn. Dan is het wel van belang dat een werknemer hiermee bij iemand in het bedrijf terecht kan. Vaak is er een vertrouwenspersoon aangewezen. En dat is iemand die goed in de groep ligt, lekker assertief en sociaal ook niet de minste is. Deze persoon kan dan bij eventuele calamiteiten op persoonlijk vlak, als intermediair optreden. En dat is wel zo prettig.

Rolf Elling, hoofdredacteur

Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Twitter: @VenA_Rolf
Facebook: www.facebook.com/vraagenaanbod

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl