Grob investeert 10 miljoen euro in fabriek voor e-mobileit


's-Hertogenbosch, 16 april 2019
Grob Benelux heeft sinds 6 januari 2018 een Benelux-vestiging in Hengelo. Eric Huiskes, een goed bekende in de verspaningswereld geeft daar leiding. Vraag&aanbod sprak hem op De Brabantse Metaaldagen, daar vertelde hij over de groei van zijn dochteronderneming en over de e-mobiliteits-plannen van het moederbedrijf.

Huiskes is als sinds 2010 betrokken bij Grob . Tot januari 2018 vertegenwoordigde hij Grob in zijn handelshuis Eritec. ‘Ik ben met Eritec gestopt omdat ik ook de service van de verkochte machines erbij wilde doen. Service is namelijk heel erg belangrijk voor de klant. Als Eritec kon ik me niet veroorloven om monteurs op de bank te laten wachten op een klus. En service vanuit Mindelheim was geen optie. Met Grob Benelux ligt dat anders, nu kan ik de monteurs wereldwijd inzetten.'

 

E-mobiliteit

Grob Benelux verkoopt nu zowel de automotive gerelateerde machines en de standaard machines. Huiskes: ‘In de toekomst zullen steeds minder verbrandingsmotoren en dus Grob automotive-machines worden verkocht. Daarom zet Grob zich steeds meer in voor e-mobiliteit. Dat is ook de reden dat Grob in 2017 alle aandelen heeft verworven van DMG meccanica (geen relatie met DMG Mori), oorspronkelijk een fabriek van wikkelmachines voor elektromotoren in Pianezza Italië. Begin april is daar de eerste paal geslagen voor een investering van 10 miljoen euro voor compleet nieuwe fabriek met een vloeroppervlak van 24.000 vierkante meter. Een fabriek voor de productie van elektromotoren, generatoren en accu's.

 

Nederland

In Nederland staan momenteel 54 Grob-machines. ‘Ik hoop binnen nu en driejaar te verdubbelen. We zitten nu op drie monteurs, één managementassistent en ik. We hebben wel een mogelijkheid tot, maar hebben nog geen showroom. Wel gaan we binnenkort de belangrijkste onderdelen op voorraad houden, hier in Hengelo', vertelt Huiskes. Op de Brabantse Metaaldagen lag de focus niet zoals gebruikelijk op de Grob-machines, maar op digitaliseringsoplossingen. Tijdens het Technologiecongres in 's-Hertogenbosch gaf Emil Nigl, Grob-consultant voor digitalisatietechnologie presentaties over Industrie 4.0.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl