Europese industrie helpt Van Leeuwen Buizen Groep vooruit


Zwijndrecht, 11 april 2019
Het gaat Van Leeuwen Buizen Groep voor de wind. Het afgelopen jaar stegen zowel de omzet als het bedrijfsresultaat en de nettowinst. De nettowinst kwam vorig jaar uit op 9,7 miljoen euro, dit was in 2017 nog 6,3 miljoen euro.

De omzet van Van Leeuwen Buizen Groep was met 630 miljoen euro vorig jaar drie procent gestegen. Reden hiervoor waren gunstige economische activiteiten en marktomstandigheden. Zo ontwikkelde zowel op de Europese industriemarkt en de wereldwijde energiemarkt de vraag zich goed in 2018.


Klussen in Azië, Australië en Noord-Amerika leverden extra omzet op, net als de overname van de Duits-Nederlandse buizenhandelaar Ferrostaal Piping Supply in mei 2018. Verder investeerde Van Leeuwen vorig jaar in de uitbreiding van het internationale netwerk van voorraadlocaties, modernisering van het machinepark en in digitalisering. In Sydney, Australië is met de bouw gestart van een extra magazijn van 2.000 m2. In Vyškov, Tsjechië komt een nieuwe hal van 4.000 m² met een state-of-the-art opslagsysteem. Om te voldoen aan de groeiende vraag naar data-uitwisseling met klanten en leveranciers wordt in 2019 de verdere implementatie van Electronic Data Interchange (EDI) versneld.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl