Koning op bezoek bij AWL-Techniek


Harderwijk, 14 maart 2019
Koning Willem-Alexander heeft op 12 maart een werkbezoek gebracht aan AWL-Techniek in Harderwijk. Het bedrijf is een wereldwijde partner voor geautomatiseerde verbindingsoplossingen. Het bezoek stond in het teken van de technologische ontwikkelingen van AWL en educatie.

Het werkbezoek begon in de assemblagehal van AWL. Koning Willem-Alexander ging daar in gesprek met medewerkers van AWL om te praten over hun loopbaanontwikkeling bij de van oorsprong Veluwse machinebouwer. Aansluitend vervolgde de route zich langs drie projecten om de Koning meer inzicht te geven in het hightech werk van AWL, van gerobotiseerde lasmachines voor de automobielindustrie tot aan de logistieke afhandeling van hekwerken. 

Het werkbezoek eindigde met een rondleiding door het Experience Center van AWL. Hier worden onder andere betrouwbare toepassingen gerealiseerd op basis van de nieuwste technologieën. Ook sprak de Koning nog met studenten en met medewerkers van de afdeling Research & Development en van De Techniek Academie. 

 

Jubileum

Volgens Brand van 't Hof, CEO van AWL, was het een mooi moment om het bedrijf op deze manier te presenteren aan de Koning. 'Het bezoek van de Koning valt binnen ons 25-jarig jubileum, dit maakt het feestjaar voor ons compleet. Het is fijn dat de maakindustrie een belangrijk onderwerp op de agenda is dit jaar en dat wij op de lijst van de Koning stonden om te bezoeken. Ik denk dat ik namens alle medewerkers kan zeggen dat wij ontzettend trots zijn op zijn komst.'  

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl