Samenwerking Dirix en Re Use Materials voor betere duurzame sloop


Heerlen / Elsloo, 12 maart 2019
Ingenieursbureau Re Use Material uit Heerlen en sloop- en transportbedrijf Dirix uit Elsloo gaan een partnership aan voor een betere ontwikkeling van duurzame sloopmethodieken.

Re Use Materials is al ruim 5 jaar bezig met het ontwikkelen van duurzame sloopmethodieken en merkt dat binnen de bouwsector juist de slopers met een flinke inhaalslag bezig zijn. Ook Dirix heeft grote ambities op dit gebied en zal het door Re Use Materials ontwikkelde managementsysteem Cirdax inzetten om hun processen te digitaliseren, kostenefficiënt in te richten en projecten circulair te maken.

 

Niet transparant

Sloopbedrijven trekken steeds vaker innovatiemanagers aan die op zoek gaan naar kansen om duurzamer om te gaan met grondstoffen en energie. De bedrijven ontdekken dat de markt waarin ze opereren niet transparant genoeg is. Zo kan de herkomst van materialen niet bepaald worden en evenmin wordt geregistreerd waar ze uiteindelijk worden toegepast. Om dit proces te faciliteren en o.a. hoogwaardig hergebruik van materialen mogelijk te maken, wil Dirix Cirdax inzetten.

 

Stimuleren

Bijzonder aan de samenwerking is dat Dirix de eerste organisatie is waarvoor Re Use Materials volledig op maat gemaakte Cirdax software tools oplevert. Het huidige systeem wordt gepersonaliseerd naar de huisstijl en wensen van de slooporganisatie. Zo blijft de identiteit en werkwijze gewaarborgd, terwijl de data gekoppeld blijft aan de alsmaar groeiende nationale database. Want alleen door in gezamenlijkheid data te verzamelen en aan elkaar te koppelen, kan volgens beide partijen de circulaire sloop- en bouwwereld optimaal gestimuleerd worden. 

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl