Geen Technishow dit jaar, dan is er de Demoweek


Ede / Veenendaal, 28 februari 2019
De Demoweek is al jaren een begrip in niet-Technishow-jaren, dit jaar wordt het evenement gehouden van 19 tot en met 22 maart. Acht bedrijven binnen een straal van drie kilometer rond Ede en Veenendaal tonen de nieuwste ontwikkelingen en trends binnen de verspanende industrie.

De acht deelnemende bedrijven zijn Bemet International, Bendertechniek, Cellro, DMG MORI Benelux, Dormer Pramet, Dymato, Heidenhain Nederland en Mitutoyo Benelux. Dormer Pramet is op drie locaties aanwezig: bij Dymato, Bender en DMG Mori. Bemet zelfs bij vier: bij Dymato, Bender, DMG Mori en Heidenhain. Het evenement staat dit jaar in het teken van ‘verbinden'; kennis wordt gebundeld en gedeeld.

 

DMG Mori

Voor DMG MORI Nederland in Veenendaal wordt de Demoweek een feestweek. Op de eerste dag wordt namelijk de nieuwbouw feestelijk geopend. DMG MORI Nederland is een volledige dochteronderneming van DMG MORI Europe AG, die Europees de verkoop, service en operator- trainingen verzorgt voor de Duitse gereedschapmachinefabrieken van Gildemeister en de Japanse machinebouwer Mori Seiki. Tijdens de Demoweek staan de volgende machines werkend opgesteld: Het voorinstalapparaat Microset Vio Lineair, de draaibanken CLX 350 V3 en de ALX 2500 met G6 robotbelading, de draai-freescombinatie CTX 800 TC met robo to go belading, de freesmachines DMU 75 Mb en DMU 50 3e generatie met PH 150 belading en de 3D-metaalprinter LT 30 SLM 2e generatie.  

www.dmgmori.nl  

 

Heidenhain

Ook voor Heidenhain is het feest met de officiële ingebruikneming van het Application Center in Ede. Samen met partners geeft de besturingsspecialist hier workshops, seminars en scholingen en demonstraties van laatste verspaningstechnologieën. Verder introduceert Heidenhain de TNC-Club waarmee Nederland na Italië en Duitsland het derde land is waar de TNC-Club start. Twee jaar geleden vond tijdens de EMO de officiële lancering plaats. De club is bedoeld voor de eindgebruikers, de CNC-verspaners die aan de machine staan en dagelijks de vele mogelijkheden van de CNC-besturing gebruiken.


Tijdens de Demoweek wordt afgetrapt met live demonstraties van Connected Machining op het Hedelius Acura 65 vijfassige bewerkingscentrum met de TNC 640 besturing, geleverd door Promas, een van de eerste partners betrokken bij het nieuwe Application Center.
www.heidenhain.nl  

 

Cellro

Cellro Automation maakt deel uit van Heidenhain's partnerprogramma. Met het besturingssysteem van Heidenhain in combinatie met de automatiseringsoplossing van Cellro profiteren bedrijven van een snelle procesintegratie. Het partnerschap laat beide bedrijven toe (robot)interfaces steeds meer te standaardiseren, waardoor het opzetten van een operationeel geautomatiseerd bewerkingsproces vlotter verloopt. En wanneer er zich toch communicatieproblemen voordoen, kunnen Cellro en Heidenhain die voortaan makkelijker oplossen. Een van de Cellro-systemen is de Xcelerate. Verspaners zetten deze in om voordeliger, efficiënter en in grotere hoeveelheden te produceren. Het systeem is geschikt voor uiteenlopende taken, zoals productwissel en afblazen. Door een slimme combinatie van hardware en software kan Xcelerate moeiteloos overweg met uiteenlopende productvormen- en groottes. 
www.cellro.com  

 

Bemet 

Enig idee hoeveel uur per week die freesmachine, draaibank of plaatbewerkingsmachine stilstaat? Specialisten van Bemet helpen dit te stroomlijnen met hulp van slimme software zoals ERP, kwaliteits- en gereedschapsbeheer en CAD/CAM. Zo demonstreert Bemet samen met Heidenhain hoe je een cyclus voor een meettaster kunt programmeren in je CAM-software en de meetcyclus automatisch kunt laten uitvoeren door de machine. Zeker voor bedrijven die automatiseren is dit een toepassing die onbemand precisiebewerken dichterbij brengt. Medewerkers van Bemet zijn tijdens de Demoweek aanwezig bij Heidenhahn, maar ook bij de Demoweek-deelnemrs Bendertechniek, DMG Mori en Dymato.
www.bemet.nl  

 

Bendertechniek

Al sinds 1966 levert Bendertechniek succesvol machines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie op het hoogste niveau. Zo tonen ze de laatste ontwikkelingen op het gebied van de verspanende metaalbewerkingsmachines en industriële 3D-printtechnieken. Er zullen meerdere machines worden tentoongesteld met automatisering vanaf de fabriek. Zo staan er drie machines met een palletwisselsysteem en twee machines met productbelading. Bendertechniek voert de volgende merken: Averex (freesmachines), Brother (frees- en draai-freesmachines), Ibarmia (freesmachines), Hwacheon (draaimachines), Matsuura (freesmachines), Muratec (multitasking machines) en YCM (freesmachines).
www.bendertechniek.nl  

 

Dormer Pramet

Bij Dormer Pramet kan men kennismaken met nieuwe boren, tappen en frezen uit het assortiment, te weten: Dormer Force X en Force M high-performance volhardmetaal boren voor staal (Force X) en roestvast staal (Force M); Dormer Shark line materiaal specifieke tap die met gemak 3xD tapt; Pramet SBN10 economische serie frezen en wisselplaten voor hoge voeding, en; Pramet SCN05C en SWN04C frezen voor hogere productiviteit bij vijfassig frezen in o.a. matrijs- en vormenbouw. Dormer laat deze producten zien bij Dymato, Bender, en DMG Mori.
www.dormerpramet.nl

 

Dymato

Dymato in Veenendaal laat de nieuwste ontwikkelingen zien op het gebied van draaien, frezen, eroderen en verschillende automatiseringsoplossingen. Nieuw is de HCR cobot van Hanwha. De eerste HCR-12 en HCR-5 cobots zijn succesvol geïnstalleerd. De HCR-12 kan dankzij het TÜV certificaat ISO Class 2 volgend ISO 14644-1ich ook in de cleanroom. Met een draaggewicht van 12 kg en een bereik van 1.300 mm is de HCR-12 geschikt voor de metaalsector. 


Naast automatisering laten zij de laatste ontwikkelingen zien op het gebied van draaien van grote werkstukken, vijfassig frezen met draaifunctie en de nieuwe besturing Newgen van Mitsubishi. Dymato levert machines van Hyundai-Wia, Handtmann, Röders, Mitsubishi, Gurutzpe, Hanwha en Hegenscheidt.
www.dymato.nl


Mitutoyo

Mitutoyo is uitgegroeid tot een van de marktleiders in metrologie. Tijdens de Demoweek presenteert het bedrijf het gloednieuwe MiSCAN multi-sensor vision-systeem dat nauwkeurige contactloze visiemetingen combineert met tactiele metingen. Ook nieuw is het Miscan multi-sensor vision-systeem en de Mach Ko-ga-me met robot. De Measurlink SPC software, een geavanceerd statistisch platform, biedt realtime gegevens en uitgebreide kwaliteitsrapportage.


De TAG-Lens maakt gebruik van ultrasone geluidsgolven om licht te moduleren en kan de focus binnen nanoseconden wijzigen. De ultrasnelle scherptediepteregeling zorgt ervoor dat je zeer snel kunt scherpstellen, wat resulteert in kwalitatieve beelden. Het biedt een nieuwe dimensie voor toepassingen waarbij snelle 3D-weergave belangrijk is. Tot slot Quick Image CNC, een contactloze 2D Vision Meetsysteem. Deze biedt verschillende mogelijkheden ter verbetering van de meetefficiëntie. Metingen uitvoeren met de 1-click functionaliteit. Grote scherptediepte en een breed beeldveld.
www.mitutoyo.nl  

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl