Groter dan een schoenendoos


Hardenberg, 12 februari 2019
Auteur:
Rolf Elling
Het heeft amper vier jaar geduurd. Maar vanaf 1 november 2018 zit DMH Technology in een nieuw pand en wordt er geïnvesteerd in een up-to-date machinepark. De groei zit er in, de orderportefeuille ziet er goed uit en ook het klantenbestand wordt groter. Drilling Machining Holland, kortweg DMH met Technology als passende aanvulling op de afkorting, heeft een nieuw onderkomen gevonden pal naast het bedrijf Horstra Technology van Geert Horstra in Hardenberg.

Jarno Koert en Marcel Vos (respectievelijk directeur en eigenaar) kennen elkaar van hun werk bij VDL Enabling Technologies Group in Almelo. Bij beiden was er het verlangen om ooit een eigen metaalbedrijf te starten. Dit lukte in 2015 met de overname van het failliete MTB Services in Emmen. Een oud pand, een oud machinepark, maar toch zagen de beide toen nog aspirant-ondernemers voldoende mogelijkheden. ‘We hebben nu nog zo'n vijf procent van de klanten die het voormalige MTB Service had, de rest hebben we allemaal als nieuw klanten verworven', zegt Koert.

 

En nu is er een nieuw pand met een productieruimte van 1.200 vierkante meter. Het kantooroppervlak beslaat 200 vierkante meter. Het personeelsbestand ligt nu op 8 fte's en de omzet, in 2018 met 23 procent gegroeid, op circa 1,3 miljoen euro.


De productieruimte is in zijn geheel geconditioneerd. ‘Zo hebben we geen negatieve invloeden meer door temperatuurverschillen'.

 

Snel wisselen

Langgatboren, draaien en frezen zijn de activiteiten bij DMH Technology. Voor de marktsegmenten machinebouw, health, semi-conductor, olie en gas en chemie. Koert: ‘We werken met een nulpuntspansyteem. De basisplaten hiervoor maken we zelf. We plaatsen het werkstuk op de basisplaat en deze kan direct van de ene naar de andere bewerkingsmachines worden verplaatst. Dit scheelt veel tijd en werkt super. Hiermee kunnen we de producten vijf-vlaks bewerken.' Er wordt gewerkt in twee ploegen, de avonddienst zet dan de producten die 's nachts kunnen worden bewerkt, gereed. ‘De ochtendploeg kan dan direct door.' 

 

Groter dan een schoenendoos 

De formaten die DMH Technology aan kan, zijn de afmetingen die groter zijn dan een schoenendoos, 400 mm bij 600 mm. ‘Voor de afmetingen die vallen onder het zogenoemde schoenendoosformaat zijn vele goede aanbieders. Voldoende bedrijven leggen zich hier op toe', vertelt Koert. ‘In onze visie lag in ieder geval in dit segment niet onze toekomst. We gaan voor grotere bewerkingen en producten tot maximaal 1.000 x 1.000 x 2.700 bij het frezen, het draaiwerk ligt op maximaal 1.320 rond met een lengte tussen de centers van 2.000, en langgatboren rond 1.100 in de cabine en met een maximale boordiepte van 1.250.' De Siemens 840 besturing kan offline worden geprogrammeerd. Door het nulpuntspansyteem zijn de insteltijden beperkt. Het machinepark en de nieuwe investering zijn op deze afmetingen afgestemd.

 

Speerpunten

De speerpunten voor 2019 zijn helder. ‘We willen het gereedschappenbeheer goed op orde hebben en het ISO-certificaat 9001 -2015 afronden. Daarnaast willen we de kennis en het gebruik van ons offline pakket beter gaan benutten', aldus Koert.

 

‘Zorgen voor kwaliteit, een betrouwbare partner zijn en de leveringsafspraken nakomen', gaat hij verder. ‘De kwaliteit gaan we borgen door de ISO 9001-certificering te behalen. En vooral geen steekjes laten vallen, dat kan dodelijk zijn voor een bedrijf, in ieder geval de relatie met de klant. Want daar moet je zuinig op zijn.' Verder staat het uitbreiden van het klantenbestand in Duitsland op de agenda. ‘We halen daar nu slechts zo'n vijf procent van onze omzet weg en we denken dat hier meer te halen is. Het is een kwestie van tijd en natuurlijk is het noodzakelijk om onze activiteiten onder de aandacht brengen van Duitse OEM'ers.'

 

Draaibank

Met het in gebruik nemen van het nieuwe pand, is ook geïnvesteerd in een nieuwe machine. Het betreft de Hwacheon VT 1150 plus, een draaibank tot rond 1.320 en aangedreven gereedschappen. Hwacheon is een Koreaanse producent van CNC-verspanende machines. ‘Een mooie machine die we nu aan het inregelen zijn. De eerste opdrachten hebben we er al voor binnengehaald', besluit Koert. 

 

www.dmhtechnology.nl 

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl