Grote brand bij metaalbedrijf Virol in Winschoten


Winschoten, 21 maart 2018
Bij afvalverwerker Virol in Winschoten is in de nacht van maandag op dinsdag brand uitgebroken meldt RTV Noord. Een grote hoeveelheid afval stond in brand, waarbij volgens de brandweer veel rook vrij kwam. Ook werd een deel van de N367 afgesloten.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De brandweer ziet op dit moment nog geen verband tussen deze brand en de andere branden die in de afgelopen dagen in Oost-Groningen waren.

 

Veel mankracht

Brandweerkorpsen uit de omgeving moesten er aan te pas komen om te assisteren bij het blussen. Ze proberen ervoor te zorgen dat de diverse gebouwen op het terrein niet in contact zou komen met het vuur. Volgens de brandweer gaat het voornamelijk om schroot dat in brand stond.
Rond 5:15 meldde de brandweer dat ze de schrootmassa gecontroleerd zouden laten uitbranden.
Er is zo min mogelijk geblust om rookoverlast en vuil bluswater zoveel mogelijk te beperken.


Weg afgesloten

Een deel van de N367 is tijdelijk afgesloten geweest omdat er waterslangen op de weg lagen. Eerder waren er berichten van de brandweer dat er ook geen treinen reden, maar volgens Arriva is dat niet het geval geweest. De treinen hebben volgens een woordvoerder gereden volgens de dienstregeling.

 

Zoveelste brand in Oost-Groningen

De brand bij Virol is de meest recente in een reeks grote branden in het gebied. Industriële bedrijven waren steeds het slachtoffer. Afgelopen zaterdag brak even na middernacht brand uit bij Lamico, een lijmhoutproducent en die middag stond de loods van transportbedrijf Schoenmaker Cargo in Vlagtwedde in brand. De directeur van Lamico houdt rekening met brandstichting.


In de nacht van zondag op maandag vatte ook al een buizenstelsel met stro vlam bij vezelhennepverwerker HempFlax in Oude Pekela. Vorige maand was een loods aan de M.J. van Olmstraat in Winschoten aan de beurt. De brandweer was de hele nacht bezig met blussen.

 

Al eerder brand bij Virol

Het is niet de eerste keer dat Virol slachtoffer is van een brand. Twee jaar geleden werd het filiaal in Scheemda verwoest door een zeer grote brand. Het blussen nam dagen in beslag, waarbij tientallen brandweermannen uit de hele regio betrokken waren.

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl