Zes bedrijven in de race voor de Laserinnovatieprijs 2014


Enschede, 27 maart 2014
Rodomach Speciaalmachines, Apex Europe, IMS, Urenco, Holga en Intermeco zijn in de race voor de Laserinnovatieprijs 2014. De winnaar zal tijdens het Industrial LaserEvent 2014 op 15 april worden bekend gemaakt.

Vanuit de inschrijvingen heeft een commissie onder leiding van het Laser Applicatie Centrum LAC de zes bedrijven gekozen. Deze bedrijven zijn trots op deze aanwijzing en gaan strijden voor de titel. De prijs zal worden toegekend voor een bijdrage aan de technische en/of economische innovatie op het gebied van Laser Materiaalbewerking. Deze innovatie moet gerealiseerd zijn in de afgelopen 5 jaar. Belangrijk is de betrokkenheid bij de innovatie door het bedrijf en de mate waarin deze innovatie heeft geleid tot nieuwe (industriële) bedrijvigheid.

 

Halve finale

Er gaan nu zes bedrijven de halve finale in, waarvan er uiteindelijk drie genomineerden op 15 april 2014 tijdens het Industrial LaserEvent 2014 in Enschede zich zullen presenteren in de finale. De halve finalisten zijn: Rodomach Speciaalmachines uit Deventer, Apex Europe BV uit Hapert, IMS uit Almelo, Urenco uit Almelo, Holga uit Doetinchem en Intermeco uit Doetinchem zitten in de race voor Laserinnovatieprijs 2013.
De commissie bestaat uit Kees Eijkel, directeur Kennispark Twente, Bert Huis in 't Veld en Johan Meijer vanuit de Universiteit Twente, Benno Rademaker, innovatieadviseur KvK en de winnaar van afgelopen jaar, Piet Mosterd van AWL. Dit jaar zal de prijs wederom uitgereikt worden door Paul Braakhuis, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, District Oost.

 

LaserEvent 2014

Het Industrial LaserEvent wordt op dinsdag 15 april 2014 voor de zevende keer op de Universiteit Twente in Enschede gehouden. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd om (toekomstige) gebruikers, leveranciers en onderzoekers in een dag bij te praten over de trends in materiaalbewerking met lasers. Het gaat dan om trends in onderzoek, welke dus binnen enkele jaren voor de industrie beschikbaar komen, en trends in de industrie. Op het programma staan afwisselend lezingen van zowel wetenschappers die laten zien in welke richting het onderzoek loopt als van mensen uit de industrie die praktische toepassingen presenteren. Ook labdemo's, onderzoeksposters en een kennismarkt zijn onderdeel van het Industrial LaserEvent.

 

Op de website van het Industrial LaserEvent kunt u zich als bezoeker aanmelden: www.industrial-laserevent.nl

 
 
 
© Vraagenaanbod.nl