zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Italië neemt 1,7 miljoen ton staal van Ilva Taranto in beslag


Taranto, 18 december 2012
De Italiaanse autoriteiten hebben deze week zo'n 1,7 miljoen ton aan staalproducten van Ilva's Taranto staalfabrieken in beslag genomen.

Het gaat om de staalproducten die in de periode 26 juli tot en met 2 december zijn geproduceerd in de staalfabrieken van Ilva in Taranto. ‘Deze staalvoorraden zullen niet worden verzonden naar andere fabrieken, noch geleverd aan klanten', aldus het staalbedrijf. 

 

Staalproductie ligt stil

´De productie van staalproducten zoals coils en platen is volledig stopgezet bij Ilva in Taranto´, meldt Ilva. Het bedrijf deelde verder mee dat ongeveer 1.400 mensen, die voornamelijk werkzaam zijn bij de koudwalsprocessen en de buizenproductie vanaf nu werkloos zijn. Deze 1.400 komen nog eens bovenp de 1.200 medewerkers die al zonder werk kwamen te zitten als gevolg van de slechte marktomstandigheden en de nasleep van de tornado die de staalfabriek trof op 28 november.

 

Op 11 december heeft de Italiaanse staalassociatie Assofermet uiting gegeven van haar diepe bezorgdheid over de aanhoudende crisis rond de Ilva-fabrieken in Taranto in Zuid-Italië. Het voortdurende blokkeren van staaltransporten heeft nu ook zijn invloed op de Italiaanse toeleveringsindustrie. Ondertussen zijn de als gevolg van deze situatie in Italië warmgewalst coils wel 5 tot 20 dollar per ton duurder geworden.

 

 

ILVA - Taranto

 

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts