zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Verano bijna klaar met megaorder zonweringen voor ‘The Shard’ in Londen


Best, 21 november 2012
Auteur:
Karin Counet
Het is een interessante opdracht, waarmee Verano momenteel druk is. Deze producent van zonwering kreeg een order van circa zevenduizend exemplaren voor de opvallende kantoor- en woontoren The Shard in Londen. Een bouwproject dat vanwege de unieke vorm en hoogte wereldwijde belangstelling trekt.

The Shard is een toren met glazen gevels met een hoogte van 310 meter. Het gebouw, ook wel een ‘vertical city' genoemd, is één van de hoogste in Europa en is gefinancierd door een investeerder uit Qatar. Naast woningen en kantoren vind je er een luxueus hotel en winkels. De wolkenkrabber loopt naar boven spits toe. Vanwege het unieke uitzicht (360 graden rondom) vanaf de bovenste verdieping wordt de toren vanaf februari 2013 opengesteld voor publiek.

 

Uitdaging

‘We hebben de order te danken aan de Nederlandse gevelbouwer Scheldebouw van de Permasteelisa Group, die de gevel ontwierp en bouwt. Hoewel het een grote opdracht betreft, kunnen we de productie goed aan. We hebben hier in Best een hoge capaciteit en hadden een jaar de tijd. Wel was de uitdaging het hoge niveau van dit productieproces', vertelt Managing Director Henk Altena van Verano.

 

Hij legt uit dat elk screen voor de glazen toren 3,60 meter hoog is en dat de gevel in een hoek staat van 45 graden. Om er zeker van te zijn dat de zonwering op de plaats van bestemming goed zal functioneren is in de productie de schuine helling van de gevel van The Shard nagebouwd, zodat elk product uitvoerig getest kan worden.  

 

Enorme klus

Voor de wolkenkrabber maakte Verano vijfduizend screens en voor een lager gebouw naast de toren, ook onderdeel van dit prestigieuze bouwproject, zijn nog eens tweeduizend exemplaren geproduceerd. ‘Onze screens zijn bevestigd in de glazen gevelelementen, die ‘plug en play' op de werkplaats zijn gemonteerd. Ze gaan elektrisch en automatisch (afhankelijk van het zonlicht) omhoog en omlaag.  

Logistiek gezien was de montage een enorme klus, want de toren staat in hartje London in het ‘Bridge Quarter'.

 

Technisch hoogstandje

Op dit moment speelt bij Verano de laatste fase van deze megaorder: de productie van de zonwering voor de onderste zes verdiepingen. Deze schermen van glasvezeldoek komen aan de buitenkant van de glazen elementen te hangen. Het RVS ophangsysteem dat de engineers van Verano hiervoor samen met een gespecialiseerde partner ontwikkelde is uniek en volgens Altena een technisch hoogstandje.

 

‘Een dergelijke opdracht, voor dit unieke project dat wereldwijde aandacht heeft, is natuurlijk nooit slecht voor de naamsbekendheid van ons bedrijf. We zijn nu ook alweer benaderd voor een nieuw groot project in Scandinavië.  Bovendien zijn dit soort orders in deze tijden, waarin wij in Nederland ook de dip in de bouw ervaren, natuurlijk van harte welkom.'

Verano bijna klaar met megaorder zonweringen voor ‘The Shard’ in Londen '
Verano, producent van zonwering, kreeg een order van circa zevenduizend exemplaren voor de opvallende kantoor- en woontoren The Shard in Londen.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts