Zoeken
verfijnd zoeken marktplaats
 
 

Trainingsysteem JSF door Dutch Space en NLR opgeleverd aan Lockheed Martin


Leiden, 13 juli 2012
Dutch Space en NLR hebben na een ontwikkeltijd van ruim twaalf jaar het embedded trainingsysteem voor de JSF officieel aan Lockheed Martin geleverd. Dit softwareproduct biedt realistische en effectieve in-flight missietraining voor gevechtspiloten.
De software is gebaseerd op Embedded Combat Aircraft Training Systems (E-CATS), een gezamenlijke ontwikkeling van het Dutch Space en het NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium).

 

Ontwikkeling van E-CATS

Het NLR en Dutch Space werken sinds eind jaren negentig samen aan de transformatie van concept naar implementatie van embedded training voor de Joint Strike Fighter. De toepassing voor een enkel vliegtuig werd gedemonstreerd in 2004 in een operationele F-16 van de Koninklijke Luchtmacht.


In 2007 gaf een multi-ship demonstratie bij Lockheed Martin inzicht in de technische volwaardigheid en de additionele voordelen van een embedded training voor meerdere vliegtuigen. Met multi-ship embedded training kunnen meerdere piloten tijdens het vliegen oefenen binnen één gedeelde tactische omgeving. Om de toepassing te kunnen implementeren wordt ieder vliegtuig uitgerust met een computersysteem met E-CATS software. E-CATS gebruikt een bestaande data link om hetzelfde tactische beeld bij ieder vliegtuig te garanderen.

 

Begin 2009 kregen Dutch Space en NLR groen licht van Lockheed Martin voor de implementatie van het embedded training systeem E-CATS in de F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF). Vandaag is het na een ontwikkeltijd van ruim twaalf jaar opgeleverd aan Lockheed Martin.

 
bewaar deze pagina print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de handelskrant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts