zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Metaalpensioenfonds PME waarschuwt voor 22 procent premieverhoging


Amsterdam, 22 november 2011
PME, het pensioenfonds voor de metaalsector, ziet geen andere oplossing dan de pensioenpremie volgend jaar te verhogen met 22 procent tot 28 procent, indien er niet snel maatregelen worden genomen.

Dat zegt PME-voorzitter Franswillem Briët dinsdag in het Financieele Dagblad. De dreigende premiestijging betekent een extra kostenpost van circa 150 miljard euro voor de metaalsector in Nederland. Briët roept daarom iedereen op om te kijken hoe deze extreme premieverhoging milder kan.

 

Dekkingsgraad

Ondanks de premieverhoging dreigt er in 2013 een pensioenkorting van 9 procent. De dekkingsgraad van pensioenfonds PME liep de afgelopen maanden terug tot 88 procent, terwijl dit nu 97 procent zou moeten zijn. PME behoort daarmee tot de slechtst presterende Nederlandse pensioenfondsen.

 

Volgens Briët kan de verhoging onder andere voorkomen worden als de Nederlandsche Bank wil onderzoeken of er niet anders kan worden omgegaan met de rente bij het berekenen van de verplichtingen.

 

Rekenvoorbeeld

In het FD rekent Jeroen Koopmans, actuaris bij adviesbureau Lane Clark & Peacock, voor dat de premieverhoging in het grootmetaal voor een werknemer met een bruto salaris van 2800 euro per maand een verlaging van het netto salaris met 290 euro betekent. De werkgever moet voor die werknemer 525 euro per jaar extra betalen.

Metaalpensioenfonds PME waarschuwt voor 22 procent premieverhoging'
PME, het pensioenfonds voor de metaalsector, ziet geen andere oplossing dan de pensioenpremie volgend jaar te verhogen met 22 procent tot 28 procent, indien er niet snel maatregelen worden genomen. (Foto: Vraag en Aanbod)
1/1
 
 
       
 

Reacties (5)

Jan

Als dank voor 40 jaar premie en extra VUT betaling geen Prepensioen uitkering " is men vergeten",dus zelfs de administatie bij het PME is een puinhoop.Bedankt PME !!Wordt tijd dat er een onderzoek komt.

Marcel

Het wordt nu eens tijd dat we collectief het lidmaatschap gaan opzeggen, want dit gaat nergens meer over. Stuur aub een mail naar PME dat gezien deze premie verhoging en de slechte resultaten het lidmaatschap wordt opgezegd. Misschien gaat er dan iets gebeuren.

Paul

Bedankt heren beleggers en directeuren en gefeliciteerd met de prijs voor het slechtst presterende Nederlandse pensioenfonds.

Peter

Ik ben zo blij dat ik die sector uit ben, nu draag ik niet langer gedwongen aan zo`n vakbondsfonds af.
PME is historisch een heel slecht fonds, je kunt aan je werkgever vragen uit het fonds te mogen omdat ze aantoonbaar slechter dan de overige pensioenboeren presteren!!!!!!!!!!!!!!

frits

De arbeider gaat dus falliet

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts