zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Tata Steel investeert en schrapt 1.000 banen in IJmuiden


IJmuiden, 14 september 2011
Bij Tata Steel in IJmuiden zullen binnen vier jaar tijd ongeveer 1.000 voltijdbanen verdwijnen. Tegelijkertijd wil het staalconcern de komende 5 jaar circa 800 miljoen euro investeren en zet men in op een productiegroei in IJmuiden van 7,2 naar 7,7 miljoen ton vloeibaar staal per jaar.

Deze maatregelen maken deel uit van een nieuw, aangescherpt verbeterprogramma. ‘We willen met het staalbedrijf in IJmuiden tot de wereldtop van de staalmarkt gaan behoren', zo stelt Dook van den Boer, directeur Tata Steel in IJmuiden. ‘Het gebalanceerde strategische programma richt zich zowel op efficiëntieverbetering, met afbouw van banen als gevolg, als op investeringen in groei. Daarmee garanderen we een gezonde toekomst voor Tata Steel in IJmuiden', aldus Van den Boer. Het programma is vandaag aangeboden aan de centrale ondernemingsraad (COR) en de vakbonden.

 

Milieu en veiligheid

De investeringen zullen plaatsvinden in milieu en veiligheid, in onderhoud en optimalisatie van installaties en in verbetering van productkwaliteit en energie-efficiency, maar ook in opleiding en ontwikkeling van medewerkers. 


Staalmarkt

Het verbeterprogramma vindt plaats in de context van een markt die de laatste jaren sterk is veranderd. Over de hele linie is sprake van een stagnerende Europese industrie. Als gevolg daarvan is er een lagere vraag naar staal terwijl de concurrentie uit staalproducerende landen als China en India (nog steeds) groeit. Van de totale productiecapaciteit in Europa wordt momenteel maar driekwart benut. De vraag naar platte producten (strip), zoals die in IJmuiden worden gemaakt, ligt momenteel 15 procent lager dan in 2007.

 

Daarnaast is er sprake van een sterke en snelle stijging van de grondstofprijzen: sinds begin 2010 zijn de prijzen van ijzererts en kookskolen met respectievelijk 50 procent en 150 procent gestegen. Ook worden de kosten van het produceren van ijzer in Europa steeds hoger door milieuheffingen. In IJmuiden wordt rekening gehouden met een jaarlijkse kostenverhoging van tientallen miljoenen euro's alleen al voor CO2-rechten.

 

Persbericht Tata Steel

Tata Steel investeert en schrapt 1.000 banen in IJmuiden'
Tata Steel zet met het aangescherpte verbeterprogramma in op een productiegroei in IJmuiden van 7,2 naar 7,7 miljoen ton vloeibaar staal per jaar.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de transport?

Aanmelden nieuwsbrief

Meld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts