zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Plaatwerkindustrie floreert op EuroBlech


Hannover, 2 november 2010
Auteur:
Gerard ten Bulte
Hannover was vorige week het strijdtoneel van de mondiale plaatbewerking. In vijf dagen kwamen er volgens organisator Mack Brooks Exhibition 61.300 bezoekers. Vraag en Aanbod was er bij en constateerde een positieve stemming.

Duidelijk werd in Hannover dat de fiberlaser echt is doorgebroken. Alle grote partijen op EuroBlech hadden er een: van Amada, Prima, Hypertherm, Bystronic, Trumpf, Salvagnini, Rofin tot IPG om er maar enkele te noemen. Amada won er zelfs een ‘sonderpreis' mee van Blechnet en het Duitse vakblad MaschinenMarkt.

 

Groei

‘Na een moeilijke tijd, melden veel exposanten al weer toeneming van de bedrijfsactiviteiten. De algemene sfeer op EuroBlech was zeer positief', vertelt Nicola Hamann, namens Mack Brooks Exhibitions.

 

Deze positieve stemming begon al met de presentatie van de jaarcijfers van Trumpf, vlak voor de start van de beurs. In die presentatie gaf Nicola Leibinger-Kammüller, voorzitter van de Raad van Bestuur van Trumpf een prognose af voor het lopende boekjaar waarin zij een groei voorspelt van 20 procent. Deze cijfers werden op de beurs nog eens bevestigd door haar man Mathias Kammüller, directeur van de divisie Trumpf Werkzeugmaschinen. Hij benadrukte dat het nu zaak is deze groei vast te houden. ‘En dat doen we onder andere door steeds snellere en betere machines te maken.' (zie verderop op een van de EuroBlech-pagina's over de introductie van de snelste buigcel).

 

ServoDirekt

Ook op de beurs gaf Schuler een persconferentie over de nieuwe producten waarmee ze op de beurs staan. Tegelijkertijd ging de voorzitter van de Raad van Bestuur Stefan Klebert in op de economische situatie. ‘De laatste maanden zie ik een ‘boom' in het aantal opdrachten. Ook de orderportefeuille ontwikkelt zich goed en die ontwikkeling zie ik in alle branches.'


Tijdens de presentatie van de nieuwe ServoDirekt directaangedreven servopersen gaf dr. Markus Ernst van de Raad van Bestuur nog een kijkje in de keuken van Schuler. Vooral in het zwaardere segment (van 250 tot 2.000 ton) hebben deze persen zich bewezen. Volgens Ernst zijn de servoaangedreven persen in het zwaardere segment dé standaard geworden. Hij vertelt dat 90 procent van de Schuler persen in dit zware segment worden verkocht met de ServoDirekt technologie. Om maar aan te geven dat de markt weer aardig aantrekt vertelt Ernst dat Schuler de afgelopen 12 maanden zo'n tachtig zware persen heeft verkocht met de ServoDireckt technologie. Dat betekent dus dat Schuler in het totale zware segment in die periode 89 machines heeft verkocht. Niet weinig voor deze zware en kostbare machines.

 

Meer Blech

De volgende EuroBlech is van 23-27 oktober, weer in Hannover. Deze beursplek staat trouwens tot 2022 vast. Daarover hebben Mack Brooks Exhibition en Deutsche Messe AG vorige week overeenstemming bereikt.


Voor wie volgende jaar al naar een Blech expositie wil kan naar Blech Rusland (15-17 maart in St. Petersburg), Blech India (14 tot 17 april 2011 in Mumbai) en Blech Nordic (4-7 oktober in Stockholm) , 4-7 oktober 2011.

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts