zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Hypertherm introduceert fiberlaser in snijmachine


Roosendaal, 20 oktober 2010
Hypertherm toont voor het eerst zijn fiberlasersysteem op EuroBlech, vakbeurs voor plaatbewerking in Hannover. Daarnaast toont dit bedrijf de meest veelzijdige plasmatoortsen, de Powermax-systemen.

De nieuwe Hypertherm HyIntensity Fiber Laser HFL015 is een uniek systeem in de zin dat alle componenten ervan zijn ontworpen om samen te werken als één compleet snijsysteem. In tegenstelling tot fiberlaserproducten van andere fabrikanten omvat het systeem van Hypertherm de voeding, snijkop, gastoevoer, operatorconsoles, bewegingsregelingen én software.

 

Volgens Hypertherm wordt het met deze totaaloplossing voor klanten veel gemakkelijker om lasersnijden te gaan toepassen voor het fijnere werk. Bovendien werkt het systeem met de bekende Hypertherm-aansturing met voorgedefinieerde snijprocessen. Dit maakt integratie en gebruik met snijtafels een stuk eenvoudiger. Vergeleken met andere systemen voor lasersnijden ligt de efficiëntie met deze oplossing aanzienlijk hoger.

 

Plasmatoortsen

Ook twee nieuwe Powermax-toortssystemen krijgen in Hannover hun debuut. Dit zijn de Hypertherm Powermax65 en Powermax85, met meer opties op het gebied van toortsen, geavanceerde technologische innovaties en extra stevigheid zodat ze beter tegen een stootje kunnen in moeilijke omstandigheden. De verkrijgbare toortsopties zijn een ergonomische 75-graden handtoorts, een 15-graden handtoorts voor gutsen en snijden in krappe ruimtes, een machinetoorts met de volle lengte van 38 cm en een extra korte machinetoorts van 15 cm voor robottoepassingen en het snijden van buizen.

 

Snijsystemen

Op de beurs zullen werkstukken worden gemaakt met de nieuwe HyPerformance HPR800XD snijsystemen van Hypertherm. Dit 800A-systeem heeft een ongeëvenaard procesbereik en de hoogste snijcapaciteit voor rvs en aluminium. Het systeem beschikt over HyDefinition-snijtechnologie voor koolstofstaal tot 80 mm en heeft een productiecapaciteit van 75 mm doorsteken en 160 mm scheiden, voor zowel rvs als aluminium.

 

Handbediend plasma

Naast deze nieuwe systemen en technologie laat Hypertherm al zijn handbediende Powermaxplasmaproducten zien, evenals de slijtdelen die Hypertherm levert onder de merknamen Hypertherm en Centricut. MTC Software, ook een Hypertherm-merk, demonstreert de pas uitgebrachte 2010-versie van zijn nestingsoftware. Op het gebied van automatisering laat Hypertherm onder meer CNC-bewegings- en toortshoogteregelingen zien.


Hypertherm wordt in Nederland vertegenwoordigd door Tuwi; medewerkers van Tuwi zijn gedurende EuroBlech op de stand van Hypertherm in hal 13, stand D54.

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts