zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Darley vernieuwt schaarbesturing


Eijsden, 20 oktober 2010
Darley toont zijn nieuwste productinnovaties op het gebied van plaatbewerking. Het meest in het oogspringend is de eigen nieuw ontwikkelde 15 inch touchscreenbesturing die als primeur op de Euroblech in Hannover wordt gepresenteerd.

Deze nieuwe besturing is als eerste toegepast op de vernieuwde guillotine knipschaar type GS-CL. Met de gebruikersvriendelijke intuïtieve touch­screenbesturing kan de bediener in enkele stappen de schaar bedienen. Het grote heldere 15 inch kleurenscherm zorgt voor overzichtelijke informatie en is over het hele werkbereik van de schaar te bedienen.

 

Nieuwe generatie afkantpersen

Een van de andere noviteiten is de nieuwe generatie afkantpersen. Naast de reeds vernieuwde afkantpers type EHP-TL, zijn nu ook de CL-afkantpersen vernieuwd. In de nieuwe generatie EHP-TL afkantpersen worden nu AC-servomotoren toegepast voor de aandrijving van de achteraanslag en wordt hydrauliek ingezet voor de bombering.

 


Minder onderhoud

De wezenlijke veranderingen zitten naast de vergrootte machine-afmetingen (werkbereik) ook in de bediening van de bombering en de aandrijving van de achteraanslag. Bij die laatste past Darley nu AC-servomotoren toe, waardoor de snelheid enorm wordt opgevoerd, tot 1.000 mm per seconde in de X-richting en 1.500 mm per seconde in de Z-richting. Dat komt uiteindelijk de productiviteit ten goede. Ook qua onderhoud verbetert de machine hierdoor.

De AC-servomotoren hebben geen slijtdelen, bijvoorbeeld koolstofborstels, zodat deze minder gevoelig zijn voor onderhoud en storingen. Mocht er toch een motor uitvallen, dan hoeft deze slechts gewisseld te worden en kunnen de parameters van de vorige worden overgenomen. De verstelling van de bombering is met een factor 8 toegenomen. Van 0 naar maximale bombering geschiedt nu in acht seconden. De klem- en lostijden van de onder- en bovengereedschappen bedragen bij de automatische klemming (optie) ongeveer één seconde.

 

Darley staat op de EuroBlech in hal 12, stand A44.
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts