zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Metall showt Gasparini high-end afkantpers op Metavak 2009


Gorinchem, 27 oktober 2009
Plaatbewerkingsspecialist Metall, leverancier van onder meer RAS zwenkbuigmachines, Boschert ponsmachines, Muratec ponsnibbelmachines en Gasparini plaatbewerkingsmachines, toont op de komende Metavak onder andere een high-end Gasparini afkantpers.

De Italiaanse fabrikant van scharen, kantpersen en plasmasnijmachines, werkt voortdurend aan de ontwikkeling van nieuwe technologieën om de nauwkeurigheid en efficiency van het buigproces te verbeteren.

 

Gasparini doet dit onder meer met het gepatenteerde ACGS1 zelf balancerend hydraulisch bombeersysteem. Dit systeem maakt het mogelijk buigingen uit te voeren op iedere positie van de machine, centraal of lateraal, zonder noodzakelijke extra afstellingen.

 

Door toepassing van een tweede ­patent, het Relflex uitveringscompensatiesysteem, wordt het mogelijk langwerpige producten, zowel over de korte als de lange zijde, met een gelijke buighoek te zetten. De operator kan voor het maken van proefbuigingen gebruik maken van kleine lengtes materiaal en hierop de afmetingen controleren. Hierna kan het product over de volle lengte worden gebogen, zonder dat nog extra correcties behoeven te worden uitgevoerd.

 

Beide patenten vormen de basis van de Gasparini XP150 afkantpers, die Metall tijdens de Metavak toont. Metall toont deze afkantpers compleet met plaatvolgarmen en pneumatische gereedschapklemming, features die zowel de bediening als het optoolen aanzienlijk vereenvoudigen.

 

De Metavak wordt van 10 tot en met 12 november gehouden in de Evenementenhal Gorinchem.

 
       
 

Reacties (1)

Beyelerfan

Vreemd dat iets gepatenteerd wordt wat 20 jaar door Beyeler gepatenteerd was! Ik ga het wiel ook patenteren... Nu de achterstand nog inhalen en over enkele jaren wellicht het niveau van de Beyeler PR serie halen.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts