zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Forceerbedrijf Orfa Visser automatiseert forceren


Dronten, 7 oktober 2009
Orfa Visser heeft zijn logistieke proces verregaande geautomatiseerd. Directeur en eigenaar Frans Visser is dan ook gepast trots op zijn fabriek en de geleverde prestaties. ‘We zijn continue bezig om verbeteringen in het proces door te voeren, omdat de markt dat blijft vragen.'

De kerncompetentie van de metaalbewerker uit Dronten is het forceren, een specialisme wat volgens Visser maar weinig bedrijven beheersen. Daarnaast beschikt het bedrijf over dieptrekpersen, moderne gerobotiseerde las straten, een laser snijmachine en speciaalmachines in verschillende soorten.

 

Automatisering

Voor de automatisering van het logistieke proces werkt het bedrijf samen met gespecialiseerde bedrijven. Een rondleiding door de fabriek toont een aantal robots en productiecellen. Visser vertelt dat het belangrijk is om flexibel te automatiseren gezien de variëteiten in de productiegroottes. Kleine en grote series het maakt hem eigenlijk niet uit.

 

Samen met machinebouwer Amron Projecten uit Nunspeet heeft hij de beladingen van de forceerautomaat en de dieptrekpers geautomatiseerd. Sinds augustus dit jaar draaien de forceerbeladers naar volle tevredenheid. De Kawasaki zesassige robots verzorgen de handling van de platines nadat deze vanuit een buffer zijn aangevoerd en voorbereid voor de bewerking. Slimme grijpers die meerdere producten aan kunnen, pakken de geoliede platen en daarna het bewerkte product. Dit bespaart Orfa Visser flink wat mankracht, maar hebben ook het tempo verhoogd.

 

Meer rendement

De automatiseerders van Amron hebben hem ook al laten zien op welke plekken in de fabriek er nog meer rendement te behalen valt, en hoe dat dan uitgevoerd kan worden. Orfa Visser heeft een internationaal netwerk van afnemers van de automotive- naar de agrarische sector tot aan de muziekindustrie (pauken). De (internationale) allure van de mensen en het pand biedt dan ook veel perspectief voor de toekomst. De productieaantallen stonden afgelopen periode onder druk, zoals in de hele metaalverwerkende industrie, maar daar is inmiddels op geanticipeerd door het Dronter bedrijf. ‘Daarom moeten we nu weer vooruit gaan kijken', legt Visser gedreven uit. Hij denkt dan bijvoorbeeld aan het meer gebruik maken van visionsystemen voor de kwaliteitscontroles.

  

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts