zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Kabelexpert R&M voorziet enorme investeringen in glasvezel


Nieuwegein, 30 juni 2009
Reichle & De-Massari AG (R&M), de Zwitserse producent van netwerkbekabeling, stelt dat dit jaar in Europa een sterke glasvezelgolf is gestart. De investeringen van netwerkoperators, nutsbedrijven en lokale overheden op dat gebied vertonen de afgelopen maanden een sterk opgaande lijn.

Het toenemend belang van internet en daarmee verwante nieuwe online- en multimediadiensten vragen om steeds meer snelheid en betere datatransmissietechnologie. Alleen glasvezel kan vanuit een wijkvoorziening snelheden groter dan 50 Mb/s leveren. De meeste netwerkbeheerders streven ernaar deze snelheid tot binnen in kantoren en woonhuizen te leveren: Fiber-to-the-Home (FTTH). Het marktonderzoeksbureau Heavy Reading heeft vastgesteld dat het aantal Europese huishoudens met FTTH zal vervijfvoudigen van 4 miljoen nu tot meer dan 20 miljoen in 2013.

 

Twee miljoen nieuwe banen

In 2008 voerde het Duitse WIK-Consult in opdracht van de Europese Commissie een onderzoek uit dat aantoont dat uitbreiding van breedbandnetwerken kan leiden tot twee miljoen nieuwe banen in 2015. Het gebruik van breedbandtoepassingen moet vooral in landelijke omgevingen worden gestimuleerd, om ook daar duurzame groei te waarborgen. Roland Kohler, hoofd van de R&M Business Unit Public Networks, acht breedbandnetwerken onmisbaar voor duurzame economische ontwikkelingen: ‘Een krachtig glasvezelnetwerk is onmisbaar voor iedere bedrijfslocatie. R&M is ervan overtuigd dat na de DSL-boom glasvezelnetwerken in woon- en bedrijfsomgevingen een nieuwe massamarkt wordt.'

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Beschikbaar - Find your Flex Forces

meer ...
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts