zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Brancheverenigingen in de metalektro starten onderzoek naar veiligheid op de werkplek voor nieuwkomers


Deventer, 4 juni 2009
De 5 partijen Koninklijke Metaalunie, Vereniging FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en De Unie zijn een uniek onderzoek gestart naar de veiligheid van de meest kwetsbare groep op de werkvloer in de metaalbewerking, de nieuwkomers. Dat gebeurt onder de naam ‘5x Beter, Werken is gezond'.

Het voorlichtingsproject ‘5x Beter, Werken is gezond' zet zich breed in voor veilige en gezonde werkomstandigheden in de metaalbewerking en metalektro.

 

Op www.5xbeter.nl , de website van dit samenwerkingsproject van vijf partijen, Koninklijke Metaalunie, Vereniging FME-CWM, FNV Bondgenoten, CNV Bedrijvenbond en De Unie, zijn diverse kosteloze en op de praktijk gerichte hulpmiddelen te vinden. Deze kunnen worden ingezet om te komen tot een officieel, volgens de eisen van de wetgever voldoende veilige werkomgeving.

 

Naar aanleiding van diverse recente studies waaruit blijkt dat jongeren, flexwerkers en werknemers vanuit het buitenland een kwetsbare risicogroep vormen, hebben de projectpartners dr. Jeannette Paul de opdracht gegeven de situatie nader te onderzoeken. ‘Ik heb mij in de materie verdiept en de genoemde groepen blijken kwetsbaar te zijn als het gaat om bedrijfsongevallen. Een aantal oorzaken speelt een rol bij alle drie de groepen. Bijvoorbeeld onvoldoende voorlichting en instructie en een verminderde match tussen kennis en vaardigheden en het werk.'

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts