zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Voortman profielbewerkingssystemen wereldwijd geleverd met Valk Welding autogeen snijrobots


Rijssen, 13 mei 2009
Voortman Automatisering voorziet voortaan zijn automatische profielbewerkingssysteem V806M van een Valk Welding autogeen snijrobot.

Sinds eind 2007 werken Voortman Automatisering en Valk Welding samen. In opdracht van een Duitse klant hebben beide bedrijven samen een bewerkingssysteem voor staalconstructies, de V806M op de markt gebracht, waarin stalen profielen volautomatisch worden bewerkt tot eindproduct.

 

Naast componenten voor het aanbrengen van boorgaten, tapgaten en het op maat zagen van de profielen wordt in dit V806M systeem een autogeen snijrobot van Valk Welding ingezet, waarmee gaten en willekeurige contouren in de profielen kunnen worden gesneden. Fabrikanten van staalconstructies voor de bouw kunnen met deze systemen de productie volledig automatiseren.

 

Voortman Automatisering, die de complete systemen vermarkt, bouwt en oplevert, heeft inmiddels wereldwijd meerdere profielbewerkingssystemen verkocht. Kort geleden zijn ook installaties geleverd aan Amerikaanse bedrijven die staalconstructies voor de bouw produceren. Beide bedrijven verwachten een verdere toename van de verkoop wereldwijd.

 

Custom Made Robot Software

Naast het feit dat integratie van de snijrobots in deze systemen uniek mag worden genoemd, speelt de softwarematige aansturing en programmering een cruciale rol in het hele automatiseringsproces. De Custom Made Robot Software (CMRS) van Valk Welding is daarvoor geïntegreerd in het programmeersysteem van Voortman Automatisering. Snijprogramma's voor de meest exotische vormen kunnen daarmee eenvoudig worden gegenereerd, zonder dat voor iedere bewerking een nieuw programma hoeft te worden samengesteld.

 

Bekijk de video:

 

Beam coping system V806M from Voortman Steel Group on Vimeo.

Voortman profielbewerkingssystemen wereldwijd geleverd met Valk Welding autogeen snijrobots '
Het profielbewerkingssysteem V806M van Voortman dat is voorzien van een Valk Welding autogeen snijrobot, die contouren snijdt in staalprofielen.
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in metaal?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts