zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

VolkerWessels bouwt duurzaamste gebouw van Nederland


Veenendaal, 22 april 2009
VolkerWessels heeft in Veenendaal het duurzaamste gebouw van Nederland gerealiseerd: het distributiecentrum van TNT Post.

Op basis van de certificeringmethodiek Greencalc heeft het distributiecentrum een score van 632 punten behaald. Hiermee heeft het gebouw de nummer één positie veroverd in de top tien van duurzaamste gebouwen van Nederland.

VolkerWessels heeft verschillende oplossingen bedacht om het centrum, dat in oktober 2008 werd opgeleverd, zo duurzaam mogelijk te maken. Het ontwerp is er op gericht om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten, waardoor minder kunstlicht nodig is.

 

De energie wordt op duurzame wijze door het gebouw zelf opgewekt. Meer dan driehonderd zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dit om in energie. Verwarming en koeling vinden plaats door grondwater op te pompen.

 

Bestrating

Verder wordt het regenwater opgevangen in een vijver om daarmee de eco-toiletten te spoelen, is er gekozen voor energiezuinige koffieautomaten, is het meubilair recyclebaar, is de bestrating van tweedehands klinkers en staan er grotere containers voor papier en restafval zodat ze minder vaak hoeven te worden geleegd.

 

Energiebesparing
De combinatie van al deze technieken en maatregelen in één bedrijfspand is bijzonder en resulteert in een energiebesparing van ruim 70 procent.

 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Geïnteresseerd in de bouw?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox.  

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts