zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Boekholt Aandrijftechniek introduceert Reich tandkoppelingen


21 oktober 2008
Groningen - Boekholt Aandrijftechniek heeft een omvangrijk programma Reich tandkoppelingen op de markt gebracht. De nieuwe Reich tandkoppelingen van de serie ArcuDent worden geleverd in elf modellen en in uitvoeringen met remschijf en voor horizontale en verticale montage.

 Afhankelijk van de uitvoering bedraagt het nominale draaimoment van de tandkoppelingen maximaal 7.780.000 Nm.  Het toerental varieert voor de kleinere modellen van 1000 tot 5400 min-1 en voor de grote modellen van 341 tot 903 min-1.

 

ArcuDent tandkoppelingen zijn geheel in staal uitgevoerd en met de grootste precisie vervaardigd. De tandkoppelingen bestaan uit twee huishelften met een daarin opgenomen binnenvertanding. De huishelften worden verbonden door middel van bouten van veredeld staal type 12.9, die een krachtgesloten draaimomentoverdracht mogelijk maken. Twee koppelingsnaven met een afgeronde evolvente vertanding, grijpen met minimale tandspeling in de inwendige vertanding van de huishelften.

 

Het vertandingsprofiel is geoptimaliseerd om uitlijnfouten te compenseren. De grote straal van de vertanding biedt een ruim contactvlak en een lage vlaktedruk op de tanden. Door de afgeronde tandkoppen wordt een minimale geluid- en trillingshinder ervaren. Twee modellen van de serie ArcuDent tandkoppelingen zijn uitgevoerd met een tussenbuis, die tussen beide koppelinghelften is gemonteerd. Daarbij bedraagt de maximale afstand tussen de door te voeren ashelften 1000 mm.

 

De afdichting wordt verkregen door een standaard O-ringafdichting. De betrouwbare afdichting garandeert een lange levensduur van de koppeling. De koppelingen zijn geschikt voor bedrijfstemperaturen van - 20

 tot + 100 graden Celcius. Reich tandkoppelingen van de serie ArcuDent voldoen aan de Ex-norm volgens de ATEX-voorschriften.

 

Boekholt Aandrijftechniek is onderdeel van de Stokvis Groep en gespecialiseerd in koppelingen, overbrengingen, V-snaar- en kettingoverbrengingen, rechte en conische tandwielen en transportschroefbladen.

 

Inlichtingen: Boekholt Aandrijftechniek, tel.: 050-541.11.40, www.boekholt.nl

 

 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts