zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Faillissementen tijdens de coronacrisis


Den Haag, 3 april 2020
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt vanaf deze week iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. In week 13 (23 tot en met 29 maart) waren dit er 44.

Dat zijn er volgens het CBS  zestien minder dan in week 12 (16 tot en met 22 maart). In de eerste 13 weken van dit jaar zijn er 767 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 3 minder dan in dezelfde periode van 2019. De trend vanaf 2019 is redelijk vlak.

Meeste faillissementen in de handel

Van alle bedrijfstakken had de handel het grootste aantal faillissementen, namelijk 8. Daarna volgden de specialistische zakelijke dienstverlening met 6. In de bouw en de industrie zijn elk 5 bedrijven failliet verklaard. De handel en de specialistische dienstverlening behoren overigens tot de bedrijfstakken met de meeste bedrijven.

Onder meer in de horeca en de bedrijfstak verhuur en overige zakelijke dienstverlening (w.o. reisbureaus) is het aantal faillissementen toegenomen in week 13. De aantallen zijn echter niet opmerkelijk volgens het CBS. Eerder dit jaar zijn meer faillissementen per week waargenomen in deze bedrijfstakken.

*Tussen de aanvraag en het uitspreken van een faillissement kunnen enkele weken zitten. Vanaf week 14 houden de rechtbanken de rekesten (als een andere partij de rechter verzoekt om een bedrijf failliet te laten verklaren) voor ten minste vier weken aan, tenzij er sprake is van spoed. Daarnaast is door het kabinet een noodpakket voor economie en banen opgezet om bedrijven zoveel mogelijk te ondersteunen.

Faillissementen tijdens de coronacrisis'
Het Centraal Bureau voor de Statistiek houdt vanaf deze week iedere week tijdens de coronacrisis het aantal failliet verklaarde bedrijven bij. (Foto: CBS)
1/1
 
 
     
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts