zoeken

 

 
 


minimaliseer deze extra opties
 
 

Invest-NL wil duurzaamheid en innovatie versnellen


Amsterdam, 17 januari 2020
In de aanwezigheid van onder meer Minister Hoekstra (Financiën), Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en Jan Nooitgedagt (Voorzitter RvC) heeft CEO Wouter Bos Invest-NL gelanceerd.
Invest-NL wil duurzaamheid en innovatie in Nederland versnellen en faciliteren. Dit doen ze door het financieren van projecten en ondernemingen die bijdragen aan de energietransitie. Zo kunnen ze als (co-)financier investeringen mogelijk maken of als adviseur projecten en ondernemingen helpen bij complexe investeringsvraagstukken en hen eventueel verbinden met andere financiers. Idee hierachter is het verruimen van de markt voor risicokapitaal, zodat de Nederlandse economie en het Nederlandse bedrijfsleven duurzamer en innovatiever worden.

Binnen de energietransitie verwacht Invest-NL wij dat hun toegevoegde waarde het grootst is op het gebied van Elektrificatie en energie, Circulariteit, Agrifood en de Gebouwde omgeving. Als het gaat om innovatieve scale-ups denken ze -naast bovenstaande gebieden- vooral aan Industriële technologieën.


Wouter Bos, CEO van Invest-NL, sprak tijdens de lancering: 'Nederland is een prachtland, maar het kan beter. Voor de benodigde veranderingen zijn allereerst innovatieve ondernemers nodig. Maar ook financiers die niet schrikken van een beetje risico en die het geduld hebben om nieuwe technologieën tot wasdom te laten komen. Wij zijn zo'n financier. Wij willen in vijf jaar tijd de hoeveelheid risicokapitaal voor de energietransitie verviervoudigen. We willen bereiken dat jonge innovatieve bedrijven net zo vaak succesvol kunnen doorgroeien als in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk; wat zou betekenen dat we het dubbel zo goed moeten gaan doen als nu.'
Invest-NL wil duurzaamheid en innovatie versnellen'
In de aanwezigheid van onder meer Minister Hoekstra (Financiën), Minister Wiebes (Economische Zaken en Klimaat) en Jan Nooitgedagt (Voorzitter RvC) heeft CEO Wouter Bos Invest-NL gelanceerd. (Foto: Invest-NL)
1/1
 
 
       
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Interesse in elektrotechniek?

Aanmelden nieuwsbriefMeld u dan aan voor de gratis nieuwsbrief!

En ontvang wekelijks het laatste vraag en aanbod nieuws in uw mailbox

 
 

Adverteren?

Breng uw product en/of dienst onder de aandacht op vraagenaanbod.nl of in de krant!

kijk hier voor meer informatie

 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts